Dachten we net dat we het voor mekaar hadden in sourcingland. We waren immers van outsourcing 1.0 (‘alles de deur uit, liefst naar één grote partij, lekker goedkoop, met een contract voor vijf jaar’) naar outsourcing 2.o gegaan. Heel modern, met meerdere leveranciers, met nog steeds langlopende contracten, maar op korte termijn opzegbaar…
En net nu we weer in rustig vaarwater komen, raast er een orkaan over ons heen: de digitale transformatie.

En het lijkt of niks meer vertrouwd en ‘als vanouds’ is in het sourcing- en procurementwereldje.  OK, maar wat betekent dat dan voor mijn rol als vendor of delivery manager, als CIO met sourcing als strategisch element in de portefeuille? Geloof het maar: alles wordt anders. We gaan sturen op waarde. Van je dienstverleners mag je wendbaarheid, resources en competenties verwachten, maar als het gaat om business value, zul je de prioriteiten van maand tot maand zelf moeten stellen.

Ook de samenwerkingsvormen worden anders: shared risk/profit, ecosystemen, co-creatie… En dan wordt je rol opeens wel heel anders. Bizar? Misschien, maar ook heel boeiend.

We hebben het altijd gezegd, en zullen het op 15 juni vast nog een keer roepen: alles wordt anders, fasten your seatbelts! Strategic Sourcing 2017: ben je erbij?

Dit is het vaste redactieaccount van IT Executive. Hierachter gaan meerdere redacteuren schuil. Je bereikt ons op redactie[at]itexecutive.nl.

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam