ICT-dienstverlener Koning & Hartman heeft van de HTM de opdracht ontvangen voor de aanleg, het beheer en het onderhoud van het Tetra-netwerk van de vervoersmaatschappij in de Regio Haaglanden. Er is een contract getekend voor vijf jaar en er is mogelijkheid tot verlenging met eenzelfde termijn.

Het nieuwe netwerk wordt straks gebruikt voor alle communicatie tussen de ‘wal’ en de voertuigen van de HTM via de communicatie-apparatuur van medewerkers, communicatie vanuit trams en bussen en de centrale meldkamer. HTM gaat het netwerk als dienst afnemen.

De opdracht omvat de levering, installatie, het testen en de commissioning van het nieuwe Tetra netwerk voor de HTM. De koppeling van het netwerk met het Remote Service Center van Koning & Hartman maakt onderdeel uit van de opdracht, waardoor het volledige netwerk op afstand wordt beheerd en onderhouden. Daarnaast wordt de dienstverlener verantwoordelijk voor de acquisitie van nieuwe locaties ten behoeve van de zendapparatuur van het netwerk. Ook levert Koning & Hartman de centrale meldkameroplossing en worden additionele oplossingen op het gebied van portofonie en mobilofonie geleverd.

Koning & Hartman, specialist op het gebied van draadloze mobiele communicatie en mission critical communication, heeft uitgebreide ervaring met netwerkoplossingen. “In deze opdracht komen de verschillende expertisegebieden van Koning & Hartman samen. Niet alleen hebben we de oplossing bedacht, ontworpen en gaan we deze leveren en implementeren, ook zullen we vanuit onze service-organisatie verantwoordelijk zijn voor het 24×7 beheer van dit omvangrijke netwerk vanuit ons Remote Service Center in Delft”, zegt Oswald Coene, algemeen directeur.

Dit is het vaste redactieaccount van IT Executive. Hierachter gaan meerdere redacteuren schuil. Je bereikt ons op redactie[at]itexecutive.nl.

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam