Handleiding online partnercontent

Open in je browser een nieuwe tab met it-executive.nl en log daar in via het topmenu-onderdeel Aanmelden of Account. Eenmaal ingelogd, ga je rechts in het topmenu naar Account > Artikel Indienen.

Algemeen

Klik even rond voordat je begint met plaatsen. In principe heb je in de linker toolbar alleen de optie Berichten nodig, je kunt deze gerust invouwen (optie Menu invouwen onderaan). Als je vervolgens rechtsboven op de tab Scherminstellingen klikt, check dan of de onderstaande opties zijn aangevinkt, want alleen deze heb je nodig:

Scherminstellingen
De Scherminstellingen vind je in de tab rechts bovenaan de beheeromgeving.

Belangrijk is in ieder geval dat Post settings en Visual Composer uitgevinkt zijn, de opties daaronder heb je niet nodig.

Opmaken

Nu kun je je artikel gaan plaatsen. Voer allereerst je kop in. Gebruik hoofdletters als in een zin, met alleen het eerste woord en eigennamen gekapitaliseerd. Houd het kort en probeer lidwoorden te vermijden.

Plak vervolgens je tekst in het editor-veld. Dit kun je op twee manieren doen: Visueel of Tekst. Je schakelt tussen deze modi via het tabje rechts boven de editor-toolbar.

Tip: houd de introductietekst (datgene dat naast de foto wordt getoond) van je artikel kort (of knip deze in tweeën). Rond de 40 woorden is gebruikelijk.

In de modus Visueel kun je je tekst in een minimaal opgemaakte versie zien. Plak alsjeblieft geen in MS Word opgemaakte tekst direct in de editor: het is het beste om tekst eerst te strippen van allerlei code door deze te plakken in een simpele tekst editor.

Houd alsjeblieft onze opmaakstijl in acht: alleen tussenkopjes in H2 (zoals in deze tekst) en zonodig in H3 en tekst in cursief zijn toegestaan (eventuele andere opmaakstijlen halen we eruit). Dus geen vetgedrukte koppen, intro’s, leads of alinea’s alsjeblieft. Daar worden pagina’s bovendien onnodig zwaar van. En alle tekst alleen links uitvullen.

Vermijd ook plaatsaanduidingen en datums, je artikel is geen persbericht!

In de modus Tekst kun je platte tekst plakken die al voorzien is van html code. Het voordeel van deze modus is dat hij heel schone resultaten oplevert die vrijwel direct geschikt zijn voor plaatsing.

In deze modus geef je de tussenkopjes direct in html aan:

Geef cursief aan met:

Wil je toch met de modus Visueel werken? Zorg dan dat de op te maken tekst voor de subkopjes gescheiden is door minimaal een witregel erboven en eronder (anders kan het zijn dat de editor de alinea’s eromheen ook meeneemt) en maak dan de tussenkopjes op door in de dropdown list in de editor toolbar Koptekst 2 te selecteren:

Het kan zijn dat je daarna de extra witregels moet verwijderen. Gebruik daarvoor Shift+Delete.

Hyperlinks

Hyperlinks kun je aanmaken door een woord of woordgroep te selecteren (let op, zonder spaties eromheen). Vervolgens klik je in de editor toolbar op het knopje met de paperclip en plak je de url in het popupvenster.

Als je in de modus Tekst werkt gebruik je de volgende code:

Let op: in de modus Tekst moeten de aanhalingstekens rond de url recht zijn, anders werkt de link niet.

Plaats in geen geval hele url’s als linktekst, zoals bedrijf.nl/whitepapers/hoe-richt-je-state-of-the-art-security-in. We maken een uitzondering voor korte, herkenbare url’s, zoals securityevent.co.

Tip: probeer mooie hyperlinks te maken. Wel: Het rapport kun je kosteloos downloaden. Niet: Om het rapport te downloaden, klik hier.

Onderschrift

Sluit je je artikel af met de auteursinformatie in cursief volgens het volgende format:
Door [Voornaam Achternaam], [functie] bij [Organisatie].

In html is dit:

Categorieën en Tags

Nu moet je nog een Categorie kiezen. Dat doe je in de sidebar rechts. Kies altijd Partner en desgewenst nog een van de subcategorieën daaronder. Vervolgens mag je één contentcategorie kiezen: Leiderschap, Management, Data & digitaal, Technologie of Sourcing. Laat de subcategorieën hieronder alsjeblieft ongemoeid, die zijn voor onze eigen redactionele inhoud.

Voer vervolgens rechtsonder nog de relevante Tags toe. Maak het niet te bont en alleen kleine letters alsjeblieft. Het cms geeft suggesties na invoeren van enkele tekens, dus maak daar gebruik van omwille van de consistentie.

Beeld

Ten slotte moet je nog minimaal één beeld uploaden. Bedenk dat dit beeld een paar dagen in het grid op de homepage komt en daarin op zeker moment groot wordt weergegeven. De kwaliteit (zowel resolutie als esthetisch) is dus belangrijk. Logo’s of banners kunnen we niet accepteren en ook foto’s van auteurs plaatsen we niet (tenzij ze regelmatig voor ons schrijven).

Plaatsen doe je via de optie Uitgelichte afbeelding rechtsonder in de sidebar. Houd het minimale formaat van 715 x 365 pixels in acht. Het uploadproces kan even duren, zolang je geen beeld ziet in de sidebar is dit niet voltooid. Let op: dit beeld komt in het artikel zelf bovenaan te staan. Je hoeft daarvoor verder niets te doen.

Wil je nog beeld in je artikel zelf plaatsen? Dat kan. Daarvoor ga je met de tekstcursor eerst naar de locatie in je document waar je de afbeelding wilt hebben. Maak daarvoor een witregel aan. Vervolgens kies je linksboven de editor-toolbar de knop Media invoegen. Het uploadproces is hetzelfde als hierboven genoemd.

In de toolbar rechts moet je alleen nog Uitlijning Links kiezen en bij Afmeting Gemiddeld selecteren (tenzij het beeld relatief klein is, kies dan Groot of zonodig Volledige grootte). Meer hoef je niet te doen, ga in geen geval werken met returns om beeld en tekst aan te laten sluiten (kies bij grote beelden desnoods Geen onder Uitlijning).

Bij klikken op het ingevoegde beeld op de gepubliceerde pagina zal dit maximaliseren, waardoor ook grafieken met veel informatie nog goed worden weergegeven.

Samenvatting

Lever alsjeblieft een excerpt aan in het venster Samenvatting onder de editor voordat je gaat publiceren. Dit is de tekst die op de website wordt getoond onder de kop en naast de foto van het artikel in lijsten op home of onder categorieën. Ook wordt deze tekst meegenomen in de nieuwsbrief onder de foto. Let wel: de tekst moet prikkelen tot doorlezen, bondig blijven en beperkt zich tot pakweg 40 woorden. Op deze manier krijg je afgemeten tekst onder de kop die niet wordt afgebroken. Deze tekst mag gelijk zijn aan de intro van je artikel, maar dat hoeft niet.

Publiceren

Je bent bijna klaar! Controleer je concept via de knop Voorbeeld rechtsboven onder Publiceren en maak de nodige aanpassingen. Daarna hoef je alleen nog maar op Concept opslaan of Publiceren te klikken.

Tip: je kunt gebruik maken van de kalender om een artikel automatisch te publiceren op een vooraf ingestelde datum en tijd. Kijk hiervoor onder Onmiddelijk publiceren (bewerken).

Zie ook onze Richtlijnen partnercontent voor de eisen waaraan je tekst moet voldoen.

Heb je vragen? Stuur me dan een e-mail met in de onderwerpregel “partnercontent”:

felix [at] ictmedia.nl