Risicogerichte aanpak maakt werkplek veiliger

0

Werkplekken zijn vaker het doelwit van aanvallen. Door een risicogerichte aanpak is het mogelijk bedreigingen te identificeren en de juiste maatregelen te implementeren voor een flexibele, maar veilige werkplek.

Bij het ontwerpen van diensten rond de werkplek en infrastructuur nemen we security als integraal onderdeel mee. Een concreet hulpmiddel is bijvoorbeeld het gebruik van privacy enhancing technologies (PET) die helpen bij het borgen van privacy en security in informatieystemen. In de praktijk baseren bedrijven de keuze van maatregelen vooral op de bekendheid van dreigingen, maar Fujitsu gaat een stap verder en baseert deze op de resultaten van een diepgaande risico-analyse.

Lees het gehele artikel op Fujitsu Nieuws.

Fujitsu
Fujitsu is een toonaangevende Japanse informatie en communicatie technologie (ICT) leverancier met circa 156.000 medewerkers die klanten ondersteunen in meer dan 100 landen. Fujitsu is uniek in de volledige portefeuille van producten, oplossingen en diensten, variërend van clients tot datacenteroplossingen, Managed Infrastructures en Infrastructure-as-a-Service. Fujitsu heeft in Nederland circa 600 medewerkers en maakt deel uit van de wereldwijde Fujitsu-groep, de derde ICT services dienstverlener in de wereld. Belangrijke klanten in Nederland van onze products en services business zijn onder meer Ahold, Alliander, Arboned, ASML, Belastingdienst, EASI (alle client devices voor de werkplekken van bijna alle ministeries), Equens, Evides, gemeente Almere, Havenbedrijf Rotterdam, IHC Merwede, Luchtsverkeerleiding Nederland (LVNL), Politie, Openbaar Ministerie, Rijks Dienst Wegverkeer (RDW), Provincie Noord-Holland, PWN, Rijkswaterstaat, Robeco, Sabic, Slingeland Ziekenhuis, SurfSara en Taqa Energy. Klanten van Fujitsu waarderen de persoonlijke aanpak, de flexibiliteit van de lokale organisatie en benutten de mogelijkheden die de wereldwijde organisatie biedt.