De cloud is geen doel op zich. De business moet er wel op aansluiten. Organisaties die een beweging naar de cloud overwegen, moeten eerst helder voor ogen hebben wat hun business drijft, voordat ze een passende cloud-strategie kunnen vormgeven.

Cruciaal in het proces naar cloud-migratie zijn leden van de raad van bestuur, die de vraag moeten kunnen beantwoorden waarom zij naar de cloud willen.

Complicerende factor is dat verschillende stakeholders in de C-suite elk andere beweegredenen voor een gang naar de cloud kunnen hebben, die kunnen conflicteren. Een CEO stuurt waarschijnlijk aan op innovatie en verkorting van de time-to-market, terwijl een CFO toch vooral naar de waarde voor de business tegenover de investering kijkt, afgewogen tegen het risico. Privacy officers en CISO's kijken er vanzelfsprekend weer heel anders tegenaan. Alle board members moeten dus samen op zoek naar een win-win-situatie.

Het is in veel gevallen uiteindelijk aan de CIO om de brug te slaan naar de andere stakeholders, waarbij hij of zij de alignment van business en IT nooit uit het oog mag verliezen.

Proact heeft een checklist opgesteld die de moeite van het lezen waard is. Geïnteresseerd? Laat dan je zakelijke gegevens achter en download de checklist.

Wij gaan zorgvuldig met jouw gegevens om. We maken gebruik van derde partijen voor de opslag en verwerking van jouw data. We nemen daarbij de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in acht. In geval van sponsored content zoals rapporten of whitepapers delen wij je gegevens ook met onze partner, die eveneens conform de AVG handelt.

De downloadlink wordt hieronder getoond na versturen van je gegevens.

Proact
Proact is Europa’s meest vooraanstaande, onafhankelijke datacenter- en clouddienstenprovider. Door het leveren van flexibele, toegankelijke en veilige IT-oplossingen en -diensten, helpen we organisaties en autoriteiten riscio’s en kosten te verlagen en tegelijkertijd hun flexilibiteit, productiviteit en efficientie te vergroten. We hebben wereldwijd meer dan 5.000 projecten succesvol afgerond, hebben momenteel meer dan 3.500 klanten en beheren 100 petabyte aan informatie in de cloud. We hebben meer dan achthonderd medewerkers in dienst verdeeld over vijftien landen in Europa en Noord- Amerika. Ons moederbedrijf, Proact IT Group AB, is opgericht in 1994 en staat sinds 1999 genoteerd aan Nasdaq Stockholm (PACT).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat alsjeblieft een reactie achter!
Laat hier je naam achter