NTT communications (NTT Com), de data- en IP dienstverleningstak van NTT Group, heeft een PoP (Point of Presence) geopend in het Interxion Science Park datacenter en ontsluit tevens de Interxion Schiphol Campus. Met dit deze PoP in Amsterdam onderstreept NTT Com het strategisch belang van de Benelux in zijn Europese groeistrategie.

NTT Com levert consultancy-, architectuur- en IT-oplossingen over de hele wereld waarmee diverse multinationals worden bediend. Het bedrijf voorziet in een wereldwijd tier-one IP-netwerk, dat zich uitstrekt van Azië tot noord Amerika en Europa. De PoP bevindt zich in het voormalige Vancis-datacenter in het Amsterdam Science Park dat Interxion onlangs heeft overgenomen en heeft een directe verbinding met de Schiphol Campus. De  PoP brengt bovendien een verbinding tot stand met SURFsara en het Nationaal Instituut voor Subatomische Fysica (Nikhef). NTT Com heeft nu verspreid over Europa acht PoP’s in de datacenters van Interxion.

Interxion Science Park staat in het connectiviteitshart van Amsterdam, en biedt toegang tot meer dan 110 carriers en Internet Service Providers (ISPs), en een aantal prestigieuze kennisinstellingen, onderzoeksbedrijven, kennisintensieve multinationals en startups. Rene Verschoor, Country Manager Benelux & Nordics bij NTT licht toe: “NTT Com anticipeert op de vraag van gebruikers en ziet in het Amsterdam Science Park datacenter een eersteklas hub voor onderzoek, innovatie en ondernemerschap. We zijn blij zo’n levendige, vooraanstaande gemeenschap te kunnen ondersteunen met Tier-one internetdiensten voor carriers, internet-, mobiele- en cloudproviders.”

Michael van den Assem, Managing Director Interxion Nederland: “NTT is een van de grootste wereldwijd opererende netwerk- en telecomorganisaties. Met een eigen infrastructuur verbindt het bedrijf meer dan 96 landen en regio’s, en meer dan 140 datacenters wereldwijd. Dankzij dit PoP in ons Science Park datacenter kunnen al onze klanten kunnen nu nog eenvoudiger en sneller gebruik maken van de diensten van NTT. Tevens is er een koppeling naar de Interxion Schiphol Campus, zodat NTT nu ook daar direct haar diensten aanbiedt. Daardoor is Amsterdam niet alleen een gateway naar Europa, maar ook de oprit van de digitale snelweg naar Azië”.

NTT Com is dit jaar ook sponsor van MORE-IP, een netwerkevenement voor de internetbranche in Amsterdam. Dit wordt gehost door de AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange), een van ’s werelds grootste connectiviteitshubs ter wereld. “Nederland speelt een strategische rol in de wereldwijde digitale infrastructuur, die zowel qua dichtheid als capaciteit groeit. Met deze uitbreiding levert NTT Com een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling hiervan, in zowel Nederland als over de hele wereld,” aldus Jesse Robbers, CCO van AMS-IX.

Over NTT

NTT levert consultancy-, architectuur-, veiligheids- en cloud-diensten om de informatie- en communicatietechnologie-omgevingen van bedrijven te optimaliseren. Deze diensten worden ondersteund door een wereldwijde infrastructuur van het bedrijf, met onder meer het wereldwijde Tier-1 IP-netwerk en Arcstar Universal One. NTT Communications is een dochteronderneming van NTT Group (NYSE: NTT), de grootste datacenterdienstengroep ter wereld. NTT Group is gevestigd in 87 landen en regio’s heeft een totale jaaromzet van meer dan 95 miljard dollar. Het van oorsprong Japanse NTT is sinds enkele jaren actief in de Benelux.

Over Interxion

Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten, bedient een breed scala aan klanten vanuit 45 datacenters in 11 Europese landen. De uniform ontworpen energie-efficiënte datacenters van Interxion bieden klanten uitgebreide zekerheid en continue beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties. Meer dan 600 connectiviteitsproviders, 21 Europese internet exchanges en toonaangevende cloud- en digital-mediaplatforms bieden hun netwerkverbindingen aan in de Interxion datacenters. Interxion heeft hierdoor ware cloud-, content, financiële en connectiviteit hubs gecreëerd, die de groei van communities of interest stimuleren.

Interxion is in 1998 opgericht in Nederland en het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Schiphol-Rijk. Interxion heeft 9 datacenters in de regio Amsterdam. Al deze datacenters maken gebruik van 100% duurzame energie. Meer informatie kunt u vinden op www.interxion.nl.

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam