Onderzoeksbureau Gartner ondervroeg eerder dit jaar CEO’s naar de topprioriteiten voor hun bedrijf. Daaruit blijkt de bedrijfsstrategie, de voorbereiding van de organisatie op digitale transformatie en nieuwe IT- investeringen van groot belang zijn. Een logische aansluitende vraag is dan, hoe je dit soort zaken voor je organisatie in goede banen kunt leiden.

Strategie

Het is nog niet eens zo heel lang geleden dat organisaties een strategie voor drie, vijf of zelfs tien jaar maakten. Daar kun je vandaag de dag niet meer mee wegkomen. Markten veranderen in hoog tempo en nieuwe bedrijven met nieuwe, technologie gedreven producten en diensten schieten als paddenstoelen uit de grond. De moderne strategie is kort-cyclisch en dat vraagt tegelijk een andere aanpak om tot de juiste strategie te komen. Data speelt hierbij meer en meer een belangrijke rol. Zo was het ondervragen van een klantpanel lange tijd goed voor het bepalen van de emotionele aankoopgronden van een product. Maar harde cijfers over verkoop – per regio, doelgroep, product, retourzendingen, doorlooptijden – leveren vandaag de dag nagenoeg dezelfde resultaten op, mits je iets slims doen met alle data die je bezit.

Om data eenvoudig te ontsluiten is de organisatie gebaat bij het hebben van moderne cloudgebaseerde werkplekken. Via geïntegreerde oplossingen zoals Microsoft PowerBI zijn maatwerk dashboards met real-time informatie, over bijvoorbeeld die verkoop, mogelijk. Daarbij is uiteraard nuancering aan te brengen per type gebruiker. De financieel directeur heeft namelijk een andere informatiebehoefte dan de sales- of operationeel manager. Altijd en overal de juiste, op data gebaseerde informatie voorhanden hebben helpt om snelle beslissingen te nemen, ook over een koerswijziging in de strategie.

Digitale transformatie

Om daadwerkelijk de business digitaal te transformeren is stimulans binnen de organisatie noodzakelijk. Een andere manier van denken, een andere manier van doen en een creatieve stimulans voor het ontwikkelen van innovatieve nieuwe producten en diensten. Om dit te kunnen realiseren hebben medewerkers en management een werkomgeving nodig die hen alle informatie, gereedschappen en samenwerkingsverbanden biedt. Want:

Creativiteit is mensenwerk. Door mensen uit diverse geledingen uit de organisatie samen te brengen in teams en hen binnen één omgeving alle informatie, applicaties en communicatie te geven faciliteer en stimuleer je creativiteit.

Door ingebouwde intelligentie kunnen repeterende taken geautomatiseerd worden, waardoor medewerkers meer tijd overhouden om aan innovatie te werken.
Met de standaard multi-level communicatie en beschikbaarheid van zowel zakelijke chat, e-mail en videovergaderen op alle apparaten, is er voor medewerkers letterlijk geen grens meer om een effectieve bijdrage te kunnen leveren.

Een moderne digitale werkplek past uitstekend bij de manier van werken van jong, creatief, enthousiast en multidisciplinair talent en is daarmee een basis voor het aantrekken van deze medewerkers.

IT-investeringen

Meer realiseren met minder middelen is natuurlijk goed voor de groei van organisaties. De vrijgekomen financiële ruimte kan vervolgens voor innovatie worden ingezet. Maar het zelf inrichten en onderhouden van IT-systemen is kostbaar en tijdrovend. Juist daar waar je de capaciteit (en kennis) liever inzet voor jouw business en innovatie, gaat de IT-capaciteit veelal op aan het ‘in de lucht houden’ van systemen en toepassingen. Wanneer je systemen en applicaties uitbesteedt aan organisaties die dat als kerntaak hebben, kun je tijd vrijspelen. De IT-afdeling voert uiteindelijk de regie, maar heeft tegelijk meer tijd om aan innovatie te besteden.
Dit is waar een digitale werkplek jouw organisatie bij kan helpen. Dit soort op de cloudgebaseerde moderne werkplekken bieden vaak een kostprijs per medewerker per maand en vraagt daarmee geen hoge (eenmalige) investeringen.

Sneller transformeren

Een juiste strategie, herinrichting van de organisatie en verlaging van IT-kosten zijn met de Insight Digital Workspace™ binnen handbereik. Wanneer je kiest voor een dergelijk ‘platform’ in plaats van diverse afzonderlijke oplossingen, ben je zeker van betere prestaties, hoge integratie en verlaagde IT-kosten. Met een juiste, op rol gebaseerde inrichting, goede adoptie, integratie van bestaande applicaties en het toepassen van intelligentie, heeft de organisatie hiermee het juiste gereedschap in handen. De specialisten van Insight regelen al het operationele werk en zorgen voor veiligheid en beschikbaarheid. De eigen mensen houden meer tijd over voor andere zaken.

Bovendien beschikt het senior management altijd en overal over alle belangrijke rapportages en informatie, om snel te kunnen schakelen en daardoor succesvol te kunnen zijn.

Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe de Insight Digital Workspace™ jouw organisatie vooruit kan helpen? Neem dan contact op met de specialisten van Insight.

Vandaag draait alles om technologie. Insight Enterprises Inc. geeft bedrijven van elke omvang de kracht om met Insight Intelligent Technology Solution en diensten de waarde van IT te maximaliseren. Wij zijn een wereldwijde provider van digitale innovatie, transformatie van cloud- en datacenters, een Connected Workforce en optimalisatie van de supplychain. Als Fortune 500-bedrijf helpen we klanten om hun IT vandaag succesvol in handen te nemen zodat ze volledig klaar zijn voor de toekomst. Onze meer dan 6.600 medewerkers helpen klanten om te innoveren en om hun activiteiten te optimaliseren zodat ze slimmer kunnen zakendoen. Van IT-strategie en -ontwerp tot implementatie en beheer daarvan.

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam