Het Amsterdam Science Park is een van de meest begeerde locaties voor het stallen van IT-infrastructuur. Verschillende datacenterleveranciers bouwen er hoge torens en doen grote overnames om vierkante meters grond van de 70 hectare Science Park te bemachtigen. Ook Interxion is aanwezig en actief op deze hotspot door de overname van Vancis, een voormalige dochteronderneming van Sara. Wat maakt deze plek eigenlijk zo bijzonder?

Om te begrijpen waarom het Science Park zo’n bijzondere plek is, kun je de vergelijking maken met een projectontwikkelaar die een winkelcentrum wil gaan bouwen. Als je van een winkelcentrum een succes wilt maken, dan is het van belang dat er een goede mix van grote en kleine winkels gaat ontstaan. Winkels als Albert Heijn of Etos zorgen er op de eerste plaats voor dat er sowieso mensen naar het winkelcentrum gaan komen. Hiermee wordt de locatie van het winkelcentrum ook aantrekkelijk voor kleinere en meer gespecialiseerde winkels. Klanten van de Albert Heijn zijn immers ook geïnteresseerd in vlees van een premium slager. Met andere woorden: de locatie van één grote winkel werkt als een magneet voor allerlei andere winkels en zo ontstaat een interessante mix van aanbod en vraag.

Heilige grond

Op het Amsterdam Science Park is iets vergelijkbaars gebeurd. In plaats van een winkelcentrum ging het in eerste instantie om de wetenschappelijke organisaties die zich al in de jaren 70 met de eerste serieuze computers bezig hielden. Iedereen die daar direct of indirect mee te maken kreeg en gebruik wilde maken van de voorzieningen, zocht een plek dichtbij deze supercomputers. Vanuit deze eerste smeltkroes zijn uiteindelijk de allereerste netwerken ontstaan, die we tegenwoordig het internet noemen. De allereerste email in Nederland is hier ooit verstuurd in de vroege jaren 80.

Met de snelle groei van het internet en de vele nieuwe toepassingen, ontstond er een explosieve groei van verbindingen tussen alle partijen die iets met het Internet wilden gaan ondernemen. Zo zijn de allereerste Internet providers op deze locatie ontstaan en nam de Amsterdamse Internet Exchange (AMS-IX) een enorme vlucht, om één van de belangrijkste knooppunten van het wereldwijd uitdijende internet te worden. Nog steeds is connectiviteit en diversiteit aan aanbod van verbindingen de kracht van het Science Park, want vrijwel alle grote internationale carriers hebben er een ‘point of presence’. Dat maakt van deze locatie de ‘oprit’ naar de digitale snelweg voor internationaal dataverkeer.

Een logische stap

Met deze unieke faciliteiten kan het Interxion Science Park datacenter voor alle Interxion klanten een sleutelrol vervullen in het realiseren van de juiste verbindingen. Met de grote diversiteit aan carriers, internet service providers, cloud providers en andere aanbieders kunnen dataverbindingen snel, betrouwbaar en tegen lagere kosten worden gerealiseerd. Interxion biedt nu de unieke combinatie van moderne en ruim opgezette datacenters op de Schiphol Campus en verbindt deze met de hotspot van connectiviteit op het Science Park. Alles onder één dak, voorzien van alle zekerheden en garanties die klanten van Interxion kunnen verwachten. Het beste van twee werelden: optimale connectiviteit en ruimte om te groeien.

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam