Is een ondernemer CEO? Dat kan. Is een CEO ondernemer? Nee, meestal niet. Wanneer je de volgende vraag stelt kom je er snel genoeg achter wie de ondernemer is: Zou je het ook gedaan hebben als je alles van tevoren wist? Een ondernemer zegt altijd ‘ja’ en de CEO heeft een seconde of drie nodig om de risico- en kosten/batenanalyse te doen om vervolgens het verstandigste te zeggen. Wat is ondernemerschap? Kansen zien en deze pakken en daarbij met volle overgave, en voor eigen rekening en risico, aan het werk gaan. Kan je dat zeggen van een CEO? Soms wel. Meestal niet.

Mag ik je mijn mening geven over ondernemerschap in corporates? Ik hoor je denken: wie ben jij om daar iets van te vinden? Ik ben dertien jaar ondernemer en heb in die tijd drie bedrijven opgezet. Ik heb gefaald, ik heb succes gehad én ik werk veel met corporates. En er moet mij iets van het hart.

De aap en de olifant

Ik zie CEO’s die graag startups en ondernemers willen ‘helpen’. Dat is als een olifant die een aap nadoet. De aap, de startup, heeft de energie, flexibiliteit en vooral het verandervermogen maar nog geen geld. De aap kijkt op tegen de olifant omdat hij slagkracht heeft. En de olifant wil graag wat van de daadkracht van de aap. Daarop gaat de olifant ook in de boom hangen en krak…

Heeft een CEO het vermogen om ondernemerschap te begeleiden of te stimuleren als hijzelf nooit ondernemer is geweest? Ik vind van niet. En toch doen ze het. Op grote schaal trekken corporates jonge apen naar binnen met innovatielabs, startup-hubs en fancy dragon-dens-pitch-wedstrijden. Waarom? Omdat ze graag ondernemerschap in het bedrijf willen stimuleren. Laten zien aan in- en externe klanten dat ze ook diezelfde energie, flexibiliteit en dat verandervermogen hebben. Of mogelijk is er de hoop dat deze veelbelovende ondernemers een bijdrage aan een interessante investeringsportefeuille leveren.

Wat het ook is, een ondernemer en een corporate keurslijf gaan niet samen.

Command & control

Het omarmen – of eigenlijk doodknuffelen van een startup of ondernemer – gebeurt niet met opzet. Wat er in de praktijk plaatsvindt is dat de startup een plek krijgt in het pand van de corporate en van de expertise van het (C-level) management, legal & finance gebruik mag maken. Soms krijgt de startup ook een financiële injectie.

Is het voor een ondernemer goed of slecht als hij in een ‘command & control’-omgeving zijn ‘chance & change’-hart wil laten kloppen?

Wil je echt ondernemerschap in een corporate dan hoef je als CEO alleen maar eens in de zoveel tijd naar een ondernemer te luisteren! Want hij weet vaak heel goed welke kansen hij ziet en wil pakken, hij zal dit vol overgave vertellen en aangeven waar hij wakker van ligt. Als je dan als CEO jouw slagkracht wil laten zien en jouw eigen daadkracht wil stimuleren dan verbind je hem met de juiste persoon in je netwerk. Voor een ingang, een lead of een goed advies.

Intrepreneurship

Er lopen in jouw bedrijf ook ondernemers. Op een dag hebben ze genoeg lef om weg te gaan en voor zichzelf te beginnen. Verdienen ze nu goed bij jou dan is dat moment misschien eerder dan je denkt, een buffer is voldoende. Je wil ze niet kwijt want het zijn hardwerkende professionals die hun ogen openhouden. Daarom is het goed om ruimte te geven aan ‘intrepreneurship’; oftewel de ondernemer in loondienst. Geef niet gelijk een zak geld, maar geef tijd. Laat hem of haar experimenteren en ook buiten de organisatie netwerken.

Is het je niet direct duidelijk waar het idee of de kans van jouw intrepreneur toe leidt voor het bedrijf? Denk dan aan de eerste vraag: zou je het gedaan hebben als je alles van tevoren wist? De reis is de bestemming. Als je als olifant lang genoeg mee gaat met de aap dan krijg je in ieder geval dezelfde conditie!

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam