De arbeidsmarkt staat onder druk, voor veel banen zijn de vacatures moeilijk te vervullen. Er is een ‘war for talent’ gaande. Organisaties besteden uit naar landen waar de tarieven en lonen lager liggen, maar outsourcing is niet altijd de oplossing. Een andere optie is ‘mensen met afstand tot de arbeidsmarkt’ inzetten. Wat komt daarbij kijken?

Er zijn veel mensen beschikbaar op de arbeidsmarkt, maar niet iedereen is eenvoudig te betrekken. Velen hebben door verschillende omstandigheden een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Als we die mensen weten te bereiken en ze optimaal weten in te zetten, kan een deel van de vacatures ingevuld worden. Dat vraagt echter wel creativiteit en doorzettingsvermogen van leidinggevenden, hr-medewerkers en recruiters.

De Nederlandse politie heeft sinds een half jaar mensen met autisme in dienst om in beelden van bewakingscamera’s te zoeken naar afwijkend gedrag of naar verdachte personen. Dit is zeer nauwkeurig werk waar veel concentratie voor nodig is. Juist die kwaliteiten komen we tegen bij autisten. Dat het misschien eentonig werk lijkt, is voor hen geen probleem. Het geeft zelfs zekerheid en rust. Zo zetten sommige softwareontwikkelaars mensen met autisme in bij het testen. Werkt perfect.

Ik heb ooit een blinde dame gekend die op een IT-servicedesk werkte. Aangezien de meeste communicatie via mail en telefoon gaat, merkte niemand haar visuele beperking.

Happy Tosti

Twee afgestudeerden aan de Haagse Hotelschool zijn enkele jaren geleden een lunchroom gestart: Happy Tosti. Niet zomaar een lunchroom, maar met personeel met een verstandelijke beperking, vaak het downsyndroom. Inmiddels zijn er drie vestigingen met superenthousiast en klantvriendelijk personeel. Structuur en begeleiding doen wonderen.

Er zijn meer voorbeelden te noemen waar de beperking geen rol speelt of juist omgezet wordt in een kans. We zien dat ook bij de gehandicaptensport (bladerunners 100 meter is bijna sneller dan het wereldrecord op voeten) en bij gehandicaptendans (bijvoorbeeld het energieke Zweedse duo Madeleine Månsson en Peder Nilsson van Skånes Dansteater).

Onderwijs

Om successen te boeken en de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen is een rol voor het onderwijs weggelegd. Juist in het onderwijs kunnen verschillen en ogenschijnlijke beperkingen overwonnen worden. In hbo-instellingen en universiteiten zouden mensen met allerlei achtergronden, met en zonder fysieke beperkingen, excelleren.

De afstand tot de arbeidsmarkt kan overbrugd worden door opleidingen en trainingen. Maar het kan vooral overbrugd worden door inclusie, door vanaf jonge leeftijd te mengen. Door mensen met beperkingen te laten participeren in de maatschappij en door mensen met een afwijkende historie (bijvoorbeeld vluchtelingen of anderstaligen) op te nemen op scholen. Juist hierdoor ontdekken en ontsluiten we kwaliteiten die we anders over het hoofd zien. Het begint bij een open mind.

Is de ‘war for talent’ te verkleinen door inclusie, opleiding en participatie? Ik denk het wel. All hands on deck, maar dan wel alle handen.

Guus de Mari is onafhankelijk education manager en loopbaanmentor

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat alsjeblieft een reactie achter!
Laat hier je naam achter