Ymor, aanbieder van innovatieve oplossingen voor Application Performance Management (APM) en IT Operations Analytics (ITOA), heeft het Deense bedrijf Avenida overgenomen. De overname is onderdeel van de internationaliseringstrategie van Ymor.

Met deze strategische stap is Ymor nu marktleider op het gebied van SaaS-gebaseerde APM- en ITOA-oplossingen in Noord/West Europa. Met name door de gedeelde werkwijze, type klanten en visie op performance management, zijn de twee bedrijven een perfecte match. Na de overname telt Ymor zo’n 100 medewerkers en ruim 200 klanten. Main Capital, de private equity-investeerder van Ymor, was actief betrokken bij de uitvoer van deze groeistrategie.

Vanuit een productperspectief biedt Ymor’s end-to-end ketenmonitoringsoplossing Ymonitor nieuwe mogelijkheden voor Avenida en haar klanten. Andersom biedt Avenida’s gepatenteerde P-Mon software mogelijkheden voor Ymor op het gebied van root-cause analyse, anomaly detection en netwerksysteemmonitoring. Daarnaast beschikken de bedrijven samen over gespecialiseerde kennis van vele ‘best-of-breed’-oplossingen zoals AppDynamics, ExtraHop, Evolven, Nexthink en Dynatrace. Avenida heeft een snelgroeiend klantportfolio in Scandinavië, met onder andere grote retailers en financiële en logistieke bedrijven.

Martin van den Berge, CEO van Ymor: “Ymor geeft bedrijven inzicht in de performance van applicatieketens. Door de digitale transformatie waarin bedrijven zich momenteel bevinden, wordt dit inzicht steeds belangrijker. Nieuwe uitdagingen vragen immers om nieuwe inzichten, die wij met onze Ymonitor oplossing kunnen bieden. Met deze overname zijn we in staat om onze software ook in Scandinavië te positioneren, en point-solutions zoals ‘Ymonitor voor Office365’ verder te ontwikkelen. In de zoektocht naar nieuwe partners merkten we dat bedrijven in Scandinavië op vergelijkbare wijze IT-dienstverlening aanbieden, wat goed bij ons past. Daarnaast hebben Ymor en Avenida de gedeelde ambitie om zoveel mogelijk organisaties te helpen hun IT te optimaliseren. Ik ben dan ook trots om deze partij toe te kunnen voegen aan het merk Ymor en kijk ernaar uit om samen onze positie op het gebied van performancemanagement verder te verstevigen.”

Jesper Geisler, CEO van Avenida: “In de periode waarin we Ymor hebben leren kennen, werd al snel duidelijk dat we dezelfde doelen nastreven en veel met elkaar gemeen hebben. Met behulp van de juiste monitoring kunnen wij organisaties helpen het maximale uit hun IT-omgevingen te halen. Ymor’s jarenlange ervaring en hun oplossingen stellen ons in staat om klanten verder te helpen en zelf als bedrijf te groeien. Ik zie deze overname dan ook als een groot compliment en kijk ernaar uit om Ymor in Noord-Europa te introduceren!”

Ymor is dé onafhankelijke specialist op het gebied van IT Operations Analytics (ITOA). Door het samenbrengen van verschillende databronnen wordt diepgaand inzicht gecreëerd in de IT-omgeving, waarmee de IT voorspelbaar wordt. Met behulp van een framework van voorgeselecteerde producten en diensten ondersteunt Ymor bij het optimaliseren en bewaken van de IT-omgeving. De inzet van monitoring, validatie en regie helpt klanten te groeien van reactief naar preventief beheer, waarmee de business optimaal ondersteund wordt. Alle producten en diensten zijn flexibel toepasbaar om optimaal aan te sluiten bij de organisatiedoelstellingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat alsjeblieft een reactie achter!
Laat hier je naam achter