Opslagbedrijf Rubis Terminal heeft voor Infor EAM in de cloud gekozen en zet de applicatie in elf terminals door heel Europa in. Het bedrijf beoogt hiermee de betrouwbaarheid van de assets verbeteren en de downtime verminderen.
 
Het opslagareaal van Rubis Terminal beslaat drie miljoen vierkante meter en verwerkt jaarlijks dertien miljoen ton aan aardolieproducten, chemicaliën, landbouwproducten en meststoffen. Daarmee is Rubis een belangrijke schakel in de energievoorziening. De meeste locaties zijn geclassificeerd voor opslag van gevaarlijke goederen en zijn streng gereguleerd. Dit omvat onder meer het preventief onderhoud van assets. Deze vormen de zwaarste financiële last voor het bedrijf en optimaal onderhoud is daarom cruciaal.
Na een pilot met Infor EAM in de cloud in de terminals in Rotterdam en Antwerpen, selecteerde Rubis Terminal de applicatie voor zijn hoofdkantoor en tien andere chemische en olieterminals. De beslissing was gebaseerd op de mogelijkheden van de software, het gebruiksgemak en de gestandaardiseerde benadering voor de implementatie.
“Vanwege de waarde van onze assets en de aard van de producten die we opslaan en de daarmee samenhangende risico’s, is het onderhouden van assets een belangrijk onderdeel van onze business,” aldus Gerard Lafite, COO van Rubis Terminal. Hij voegt er aan toe: “Bovendien zijn onze teams redelijk bescheiden van omvang in verhouding met de grootte van de asset wat het echt belangrijk maakt dat alle medewerkers snel inzetbaar zijn en dus moet het gekozen systeem gemakkelijk te gebruiken zijn. Met Infor EAM kunnen we het beheer van assets gemakkelijk en effectief uitvoeren. Daarnaast kunnen we de regelgeving naleven en met intuïtieve managementrapportages onze planningsteams informeren.”
“Het opslaan van bulkvloeistoffen op deze schaal houdt in dat assets het DNA van het bedrijf zijn,” aldus Kevin Price, Product Management & Product Strategy Director voor Infor EAM. “Infor EAM helpt organisaties hun assets zo goed mogelijk te beheren, dure downtime te minimaliseren en de betrouwbaarheid te vergroten. Infor EAM helpt bij het ondersteunen van verandermanagement, het regelen van werkvergunningen en naleven van andere regelgeving voor bedrijven in de chemische, olie- en gasindustrie. Ook biedt Infor EAM de inzichten die het reactievermogen verbeteren en in het algemeen problemen helpen oplossen die een goed bedrijfsresultaat bedreigen.”
Lubbers De Jong is een Amsterdams adviesbureau dat communicatie en pr inzet als strategische instrumenten voor het bouwen van sterke relaties tussen merken en publieksgroepen. Het bureau is in 1987 opgericht en heeft expertise opgebouwd op het gebied van pr en content marketing voor nationale en internationale technologie- en innovatiebedrijven. Lubbers De Jong werkt onder andere voor Bynder, Red Hat, Infor en Interxion en is sponsor van de Plastic Soup Foundation, Pifworld en TEDxYouth Amsterdam. In 2014 won het bureau de VPRA Dutch PR Award.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat alsjeblieft een reactie achter!
Laat hier je naam achter