Moderne organisaties hebben een netwerk nodig dat businessinnovatie ondersteunt en voorbereid is op veranderingen in de markt. Met de toenemende cyberdreigingen is ook de veiligheid van een netwerk van toenemend belang. Telindus adviseert organisaties op het gebied van netwerkinfrastructuur en voert implementatie naar wens uit.

Sinds juni 2017 is ook The Network.Intuitive. van Cisco opgenomen in het portfolio. Dit netwerkconcept resulteert in de flexibele, wendbare en bovenal innovatieve organisatie die weet te profiteren van de kansen in de dynamische wereld van vandaag. Zonder dat hierbij concessies worden gedaan aan data- en netwerkbeveiliging. Dit innovatieve netwerkconcept kan direct in de praktijk worden gebracht. Tijdens een technische hands-on workshop op 20 maart bij Telindus leren IT- en netwerkbeheerders hoe het netwerk wordt opgebouwd en hoe eenvoudig het is om te implementeren.

In welke sector uw organisatie zich ook bevindt, het draait vandaag de dag om snelheid gekoppeld aan kwaliteit van dienstverlening. Je moet als onderneming of als instelling snel kunnen inspelen op veranderende marktomstandigheden en klantwensen of op nieuwe wetgeving. Wie niet mee beweegt, loopt het risico voorbij te worden gelopen door de concurrentie en niet te profiteren van de voordelen die technologische innovaties te bieden hebben. Denk hierbij aan augmented reality, blockchain, kunstmatige intelligentie en het Internet of Things.

Wendbaar en flexibel

Het is dan ook zaak om belemmeringen die deze flexibele en dynamische organisatie in de weg staan te verwijderen. De ICT-infrastructuur in het algemeen en de netwerkomgeving in het bijzonder moeten ten dienste staan van business innovaties, waarbij wendbaarheid centraal staat en security in alle opzichten gewaarborgd blijft. Dit innovatieve netwerkconcept is sinds kort beschikbaar: The Network. Intuitive. van Cisco. Dit maakt van het netwerk een business enabler.

Telindus heeft als IT-infrastructuur specialist jarenlange ervaring met het ontwerpen, implementeren, onderhouden en beheren van IT-infrastructuren. Ook The Network. Intuitive. Van Cisco is onderdeel van het portfolio en biedt een radicaal nieuwe manier van netwerken, ontworpen om de digitale onderneming in het komende decennium te ondersteunen. We moeten onszelf en het netwerk voorbereiden om business innovaties ondersteunen. We zullen steeds meer bedreigingen tegenkomen die onze business kunnen treffen en we moeten onze machines, apparaten, gebruikers en klanten, die afhankelijk zijn van een digitale gebruikerservaring, ondersteunen. Telindus is de partner op het gebied van advies en implementatie van toekomstgerichte netwerkinfrastructuren.

Security gewaarborgd

Met al deze eisen volstaat het niet om het netwerk aan te vullen met louter meer hardwarecomponenten. Dat betekent immers ook meer handmatige werkzaamheden, meer druk op de IT-organisatie en meer kans op fouten. Een dynamische wereld vereist een netwerkomgeving die zich flexibel en dynamisch gedraagt. Niet een netwerk dat belemmeringen opwerpt, maar een Software Defined netwerk dat dingen mogelijk maakt. Dat garant staat voor business innovatie, flexibel schakelen en snel kunnen inspelen op nieuwe kansen en veranderende omstandigheden. Een netwerk dat tegelijkertijd het vertrouwen geeft dat security tot op het hoogste niveau gewaarborgd is. En dat is exact wat The Network. Intuitive. te bieden heeft. Al deze aspecten van het moderne netwerk worden nader toegelicht op de online portal https://ixr.digital/.

Geen handmatige configuratie

Wat je als gebruikersorganisatie doet, is eenmalig alle beveiligingspolicies en -definities vaststellen en invoeren voor (groepen) gebruikers, devices en mogelijk ook machines in een productieomgeving. Als een waterval worden regels over alle elementen van het netwerk uitgestort. Vervolgens is het een kwestie van plug & play.

Een device aansluiten op het netwerk gebeurt zonder dat daar enige handmatige configuratie bij komt kijken. Het netwerk herkent het apparaat, weet welke gebruikersgroepen hierbij horen en past de juiste policies toe. Toegangsrechten voor gebruikers zijn direct duidelijk en dit alles gaat zonder menselijke interventie. Zo is het mogelijk om indien noodzakelijk tienduizenden apparaten binnen enkele minuten te voorzien van services. Op deze manier worden 95% van de handmatige handelingen en de kosten die hiermee gepaard gaan geÎlimineerd.

Met The Network. Intuitive. wordt het tevens mogelijk alles wat afwijkt van het normale netwerkgedrag te detecteren. In die gevallen kan direct alarm worden geslagen en bepaalde bedrijfskritische onderdelen kunnen proactief worden afgeschermd. Zelfs de bedreigingen die schuil gaan in gecodeerd verkeer worden opgemerkt en dat is een van de grote onderscheidende factoren van dit geavanceerde netwerkconcept van Cisco.

The Network. Intuitive. in de praktijk

Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, zo eenvoudig en zo voor de hand liggend wanneer alle innovatieve aspecten van The Network. Intuitive. voor u worden opgesomd. Daar wilt u vast direct meer van weten.

Tijdens een technische hands-on workshop bij Telindus op 20 maart is er de mogelijkheid dieper in de materie te duiken. In één dag leert u dit netwerk opgebouwd wordt en hoe makkelijk het is om dit te implementeren. Centraal staat onder andere Software Defined Access, waarbij wordt ingezoomd op micro-segmentatie in de Campus LAN, SD-WAN en Assurance.

Uiteraard wordt de werking van The Network. Intuitive. in de praktijk uitvoerig gedemonstreerd en deelnemers kunnen dit ook zelf uitproberen in het lab. Op deze dag wordt ook een customer case gepresenteerd waarin uitgebreid wordt gesproken over de implementatie van The Network. Intuitive. door Telindus in de praktijk. Zo komt het netwerk van de toekomst nog weer een stapje dichterbij.

Telindus
Telindus gelooft dat iedere IT-infrastructuur dé business innovator kan zijn. Telindus helpt klanten om hun infrastructuur zo in te richten dat de business kan floreren. Dankzij de solide en onafhankelijke organisatie met ruim 30 jaar ervaring is Telindus continu in staat te investeren in de meest innovatieve technologieën waarmee de klanten voorop blijven lopen. Als onafhankelijk specialist op het gebied van access, datacenter, connectivity, security, cloud en services, heeft Telindus alle kennis en disciplines in huis om toonaangevende end-to-end infrastructuuroplossingen te bouwen, onderhouden en beheren. Telindus is een belangrijke partner voor haar klanten en het aanspreekpunt voor een compleet eindresultaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat alsjeblieft een reactie achter!
Laat hier je naam achter