Lourens Visser start op 1 september 2019 als CIO Rijk bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij is de opvolger van Hans Wanders, die in november 2018 zijn functie neerlegde.

Visser is momenteel nog CIO bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Daarvoor was hij CIO bij het Havenbedrijf Rotterdam. Eerder vervulde hij diverse managementfuncties bij achtereenvolgens IBM, Accenture en Logica. Van 1983 tot 1998 werkte hij als officier bij de Koninklijke Marine.

Lourens Visser volgde de officiersopleiding aan het KIM en studeerde Elektrotechniek aan de TU Delft. Hij rondt momenteel een MBA Business & IT af aan de Nyenrode Universiteit.

In zijn nieuwe functie zal Visser onder meer moeten toezien op de groeiambities van het Shared Service Center ICT (SSC-I) dat IT-diensten voor de overheid uitvoert. SSC-I wil de externe inhuur van IT-diensten flink opschroeven om onder andere de dienstverlening aan de DJI te kunnen uitbreiden.

Dit is het vaste redactieaccount van IT Executive. Hierachter gaan meerdere redacteuren schuil. Je bereikt ons op redactie[at]itexecutive.nl.

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam