Telecommunicatienetwerken zijn cruciaal voor de volksgezondheid en veiligheid en om de economie en samenleving van de door het coronavirus getroffen landen te laten werken.

Om landen en industrieën te helpen omgaan met de toenemende druk op die wereldwijde netwerken heeft de ITU, het ICT-agentschap van de VN besloten een platform voor regelgeving en beleidsmakers beschikbaar te stellen.

Het platform, Global Network Resiliency Platform genaamd, is bedoeld om nationale beleidsmakers, regelgevers en belanghebbenden in de sector te helpen de netwerken veerkrachtig te houden en te zorgen dat telecommunicatiediensten voor iedereen zo goed mogelijk beschikbaar zijn.

Dit wil ITU bevorderen door het delen van best practices en initiatieven die tijdens de COVID-19-crisis ontstaan. Het platform biedt informatie en expertise verzamelen over acties die beleidsmakers in de telecommunicatie en regelgevers kunnen gebruiken om ervoor te zorgen dat telecommunicatienetwerken en -diensten in de behoeften van hun land voorzien.

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam