Technologiereus IBM heeft een upgrade aangekondigd voor zijn cloud datacenter in Frankfurt. Europese bedrijven krijgen daarmee de volledige controle over hun data. De aankondiging is volgens Martin van der Meer, die in de Benelux verantwoordelijk is voor de cloudservices-activiteiten van IBM, een puzzelstukje in de completering van IBM’s cloud, gericht op de enterprise wereld.

Door de upgrade van de IBM Cloud weten bedrijven vanaf december met zekerheid dat hun data in Europa wordt opgeslagen. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van geavanceerde encryptiemogelijkheden en extra ondersteuning. IBM biedt daarbij het hoogste niveau van transparantie, vertrouwen en bescherming van data. Bedrijven die gebruikmaken van de IBM Cloud voldoen hiermee aan nieuwe wetgeving die is vastgelegd in de nieuwe Europese privacy-verordening (GDPR).

“Deze stap geeft aan dat IBM blijft investeren in het cloudportfolio”, vertelt Van der Meer over de aankondiging. “De IBM Cloud staat centraal in alles wat we doen. Grote bedrijven, maar ook kleine organisaties en overheden hebben daarbij de beschikking over uiteenlopende diensten en mogelijkheden zoals Watson (AI), Internet of Things, Blockchain en DevOps. Met alle compliancy, encryptie en security die je nodig hebt.”

Ondersteuning

Van der Meer noemt in dit licht een specifieke cloudoffering die is ontwikkeld in samenwerking met Hytrust en Intel TXT. Het gaat hier om zeer geavanceerde encryptietechnologie die met behulp van onder andere geo-fencing waarborgt dat data niet verplaatst kan worden door iemand die niet beschikt over de benodigde credentials. “Klanten weten op basis van deze mogelijkheden precies waar de data staat en waar die blijft.”

Met deze vernieuwing geeft IBM invulling aan haar eigen data responsibility statement, dat stelt dat de klant te allen tijde eigenaar is van zijn eigen data. Zo hebben medewerkers van IBM buiten de EU geen nooit toegang tot klantdata zonder expliciete toestemming van de klant. IBM neemt extra personeel aan om 24/7 ondersteuning in Europa te bieden.

Hotze Zijlstra (1964) is taalkundige en heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het journalistieke domein. Als ‘vaste freelancer’ doet hij thans de hoofdredactie van CDO Magazine en maakt hij dragende artikelen voor de uitgaven BAAS en CIO Magazine.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat alsjeblieft een reactie achter!
Laat hier je naam achter