Het zal u niet ontgaan zijn dat afgelopen weekend met WannaCry ransomware in meer dan honderd landen wereldwijd een zeer omvangrijke cyberaanval plaatsvond. De aanval heeft een enorme impact op de bedrijfsvoering van de getroffen organisaties en brengt vitale kwetsbaarheden van samenlevingen en bedrijven aan het licht. Mogelijk is zelfs uw organisatie getroffen door WannaCry.

Hamvraag: had dit vermeden kunnen worden en zo ja, hoe? Het antwoord hierop is: ja, grotendeels wel. We spreken uit ervaring, want voor CGI is cybersecurity een van de strategische speerpunten. Vanuit een wereldwijd netwerk van Security Operation Centers (SOC’s) zorgen we dat klanten weerbaar en beschermd zijn. Als CGI bieden we met SentinelOne ook een aansprekende oplossing als ‘micro-SOC op de werkplek’. Een intelligente en geïntegreerde oplossing die op basis van gedragsanalyse effectief beschermt tegen de modernste malware of ransomware en andere directe cyberaanvallen op de werkplek. Deze CGI managed service biedt eerste-, tweede- en derdelijns ondersteuning en volledig beheer van deze beveiligingsoplossing.

De oorzaken van WannaCry’s succes vallen grosso modo in twee categorieën uiteen. Enerzijds oorzaken die moeilijk te beheersen zijn, zoals steeds professioneler opererende cybercriminelen die Ransomeware As A Service laagdrempelig en op maat aanbieden, inclusief kant en klaar verdienmodel. Anderzijds oorzaken die u zelf in de hand heeft, zoals achterstallige patches (primair MS-17-101), onveilige configuraties (SMB en RDP bereikbaar vanaf internet) en de afwezigheid van een incident response- en crisisplan.

Wat betreft de razendsnelle innovaties in cybercrime, deze kunnen alleen maar passend worden beantwoord met steeds vooroplopende innovatie in beveiliging. Want bestaande anti-malware, met bijvoorbeeld sandboxing-technologie en threat intelligence, is niet meer afdoende tegen de nieuwste vormen van malware, waaronder ransomware. Onze Security Operations Centers evalueren continu met nieuwe beveiligingstechnologieën om zo de bedrijfsvoering van onze klanten te waarborgen en de schade die ransomware veroorzaakt te vermijden.

Met Managed SentinelOne van CGI haalt u een aantal grote voordelen in huis:
De total cost of ownership van SentinelOne, inclusief dienstverlening van CGI, ligt volgens het onafhankelijke NSS Labs lager dan bij andere oplossingen.
Deze oplossing is effectiever en innovatiever, volgens NSS Labs en Gartner.

Wilt u meer weten over Managed SentinelOne? Neem dan contact op met Luciën Sikkens, Director Managed Security Services van CGI en zorg dat u uw operatie effectiever en kostenefficiënt veilig stelt.

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam