• Zoetermeer implementeert Zero Trust-model met VMware NSX-microsegmentatie voor geavanceerde security in het datacenter
  • VMware vRealize Operations aangeschaft voor meer inzicht in IT-processen en proactief prestatiebeheer
  • Gemeente volgt de BIG-regelgeving (Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten)

VMware, wereldwijd leider in cloud-infrastructuur en zakelijke mobiliteit, maakt bekend dat de gemeente Zoetermeer, in samenwerking met security-partner ON2IT, VMware NSX-netwerkvirtualisatie heeft geïmplementeerd voor een zero trust security-model. Daarnaast is VMware vRealize Operations aangeschaft voor meer inzicht in IT-processen en het proactief beheren van de performance. De oplossingen zorgen er, naast het realiseren van geavanceerde security in het datacenter, voor dat de gemeente de strenge richtlijnen kan volgen waar Nederlandse gemeenten mee te maken hebben.

Zoetermeer is een moderne, snelgroeiende gemeente in de provincie Zuid Holland en telt ongeveer 125.000 inwoners. Als vooruitstrevende gemeente beseft Zoetermeer dat het grote aantal cyberaanvallen waar organisaties tegenwoordig mee te maken krijgen, laat zien dat een traditioneel, perimeter-centrisch security-model niet langer effectief is. Daarom heeft de gemeente samen met VMware-partner ON2IT IT Services gewerkt aan een oplossing die niet al het verkeer binnen het netwerk als ‘veilig’ bestempeld. Dit zero trust-model is gerealiseerd met behulp van de microsegmentatiemogelijkheden van VMware NSX. Zoetermeer is daardoor nu in staat zijn netwerk op te delen in compartimenten en automatisch fijnmazige security-regels toe te passen op individuele applicaties.

VMware NSX levert een belangrijke bijdrage aan de beveiligingsmaatregelen die worden ingezet bij het volgen van de BIG-regelgeving (Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten). Deze BIG-regels zijn geïntroduceerd door de informatiebeveiligingsdienst (IBD) van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en bestaan uit een set van beveiligingsmaatregelen die een goed basisbeveiligingsniveau voor gemeenten garanderen. Optimale en transparante IT-processen en security-regels zijn nodig om hieraan te kunnen voldoen.

“VMware helpt ons tegemoet te komen aan strenge regels die wij krijgen voor het beschermen van onze data. Dankzij microsegmentatie kunnen we de security-regels binnen ons netwerk beter beheren en toepassen op individuele applicaties. Het was voor ons de logische stap in het vormgeven van een secure software-defined datacenter”, zegt Van Gaalen, IT Manager bij de gemeente Zoetermeer.

Zoetermeer is al lange tijd klant van VMware en was de eerste gemeente in Nederland die gebruik maakte van VMware Horizon desktopvirtualisatie. Als onderdeel van de mobiele digitalisering die de organisatie doormaakt, zullen alle medewerkers na de opening van het nieuwe gemeentehuis straks beschikken over ‘digitale werkplekken’. Daarbij wordt straks VMware AirWatch Mobile Device Management ingezet voor het beveiligen van het groeiend aantal mobiele apparaten dat in gebruik is bij de gemeente.

“De gemeente Zoetermeer wil graag digitale diensten aanbieden aan burgers en werknemers voorzien van de digitale tools waarmee ze hun werk optimaal kunnen uitvoeren. Beveiliging is en blijft daarbij van groot belang. Dankzij VMware kunnen we de juiste mensen – of dat nu burgers zijn of werknemers – altijd veilige toegang bieden tot de juiste data”, aldus Daniël van Dijk, netwerkbeheerder en security-specialist van Gemeente Zoetermeer.

VMware is wereldwijd leider in cloud-infrastructuur en zakelijke mobiliteit, en helpt organisaties met hun digitale transformatie om concurrerend te zijn in de snel veranderende markt van vandaag. VMware stelt klanten in staat een software-defined aanpak toe te passen op business en IT met zijn cross-cloud architecture en oplossingen voor het datacenter, mobility en security. VMware behaalde in 2016 een jaaromzet van 7,09 miljard dollar en heeft wereldwijd 500.000 klanten en 75.000 partners. Het hoofdkantoor is gevestigd in Palo Alto, Californië.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat alsjeblieft een reactie achter!
Laat hier je naam achter