Dione de Jong-Elsinga neemt vanaf 1 oktober 2019 zitting in de raad van commissarissen van Portbase. Haar werkterrein zal liggen op digitalisering. De Jong-Elsinga heeft gewerkt bij o.a. Unilever, KLM en KPMG en heeft veel ervaring met strategische verandering. In haar huidige functie bij Avanade richt ze zich op digitale transformatie van bedrijven. Met De Jong-Elsinga heeft Portbase een ervaren bestuurder aan boord die toekomstige ontwikkelingen kan helpen vorm te geven.

De huidige digi-commissaris, Ries Bode, zal op 30 september aftreden vanwege het bereiken van de maximale zittingstermijn van 10 jaar. Bode heeft zich vanaf de oprichting van Portbase ingezet om de organisatie op te bouwen. Binnen de RvC bekleedde hij een specifieke functie als digi-commissaris, waarmee hij een van de eersten in Nederland was. Mede dankzij zijn werk is Portbase een ankerpunt in de Nederlandse havenwereld geworden. Bode heeft bijgedragen aan de transitie van de organisatie, nieuwe businessmodellen gericht op het delen van data, de gang naar de publieke cloud en het opzetten van de nieuwe corporate governance.

De RvC van Portbase bestaat verder uit de volgende personen: Ronald Paul (voorzitter), COO bij het Havenbedrijf Rotterdam; Steven Lak, voorzitter Deltalinqs; Peter Den Breejen, managing director Cosco Container (Netherlands); Eduard de Visser, director Strategy & Innovation bij het Havenbedrijf Amsterdam.

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam