Logistieke partijen en overheidsdiensten hebben tijdens het jaarcongres van de Topsector Logistiek het Convenant ‘Drempelloos Data Delen in de Logistiek’ getekend.

Hiermee erkennen containerterminal-operator Hutchinson Ports ECT Rotterdam, community platforms Cargonaut en Portbase, Secure Logistics, Rijkswaterstaat en Douane het belang van zelfbeschikking over de eigen (logistieke) data op basis van het afsprakenstelsel iSHARE.

Data zelfbeschikking

iSHARE is ontwikkeld door en voor de logistieke sector, waarmee partijen elkaar toegang verstrekken tot hun data. Dit alles met behoud van volledige controle over de eigen data. Basisprincipe van het afsprakenstelsel is namelijk dat data eigenaren te allen tijde beslissen met wie hun data wordt gedeeld en onder welke condities.

“Het is van groot belang dat de sector zelf – publieke en private partijen, grote en kleinere ondernemingen, vragers en aanbieders van data – zelf controle houden over hun data. En dat kan met iSHARE. Door het commitment van deze partijen, wordt het voor hun ketenpartners nog interessanter om ook iSHARE te implementeren”, aldus Michiel Haarman, programmamanager van de Topsector Logistiek.

close

IT Executive Nieuwsbrief


Elke week een korte e-mail met daarin onze beste content, aankondigingen van evenementen en méér.

Wij delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze privacyverklaring.

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam