Vanaf vandaag is Arthur Govaert, CIO van het Radboudumc, de nieuwe voorzitter van het CIO Platform Nederland, de onafhankelijke vereniging van eindverantwoordelijken voor digitalisering en/of ICT bij private en publieke organisaties. Hij volgt Marcel Krom op, CIO van PostNL, die deze rol vier jaar heeft vervuld en daarmee aan het eind van zijn termijn is gekomen.

“Het CIO Platform Nederland is de afgelopen jaren enorm gegroeid als vereniging”, zegt de nieuwe voorzitter. “Als CIO of CDO van private en publieke organisaties zijn wij instrumenteel in de transitie die vele bedrijven doormaken. Wij ondersteunen elkaar hierin en delen best practices.

Daarnaast worden we als vereniging steeds meer als het ‘digitale geweten’ gezien, waardoor we vaak spreekbuis zijn in strategische discussies op nationaal en Europees niveau. Het is dan ook een eer om als voorzitter te zijn verkozen. Ik zal samen met het bestuur en het bureau verder werken aan versterking van de samenhang binnen het CIO Platform en ons nog meer profileren als digitaal kompas in de digitale transitie die bedrijven in Nederland doormaken.”

“De digitalisering die op dit moment plaatsvindt, zorgt er voor dat IT in de afgelopen 4 jaar bovenaan de directie-agenda staat bij onze leden”, zegt vertrekkend voorzitter Marcel Krom. “Het CIO Platform Nederland verbindt de bij ons aangesloten bedrijven, waarbij we in vertrouwen van elkaar leren. Op gebied van IT, maar ook vooral op digitaliseringsvlak. De strategie van bedrijven is grotendeels afhankelijk van de effecten van deze digitalisering. Het delen van deze inzichten is en blijft de grootste waarde van ons netwerk.”

Het CIO Platform Nederland kijkt terug op bloeiende jaren onder leiding van Marcel, waarin hij hard heeft gewerkt aan meer verbinding tussen de leden, altijd klaar stond om CxO-collega’s een kijkje te laten nemen binnen PostNL en zijn eigen medewerkers altijd stimuleerde om actief te zijn in het netwerk. Marcel tekent bij als bestuurslid en zal namens het CIO Platform Nederland actief blijven in de Cyber Security Raad.

Foto Fasting Fotografie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat alsjeblieft een reactie achter!
Laat hier je naam achter