IT-executives zien wet- en regelgeving rondom de public cloud als de grootste belemmering voor verdere implementatie, ongeacht of hun organisatie al gebruikmaakt van de cloud. Daarop duidt onderzoek van managed service provider Basefarm onder 204 IT-professionals uit Noorwegen, Nederland en Zweden.

Ofschoon 70 procent regelgeving als voornaamste obstakel ziet, verwacht bijna driekwart van de ondervraagden dat ze in 2020 meer gebruik zullen maken van de (public) cloud.

Regels sluiten niet aan

De huidige wet- en regelgeving is volgens IT-professionals niet alleen een barrière voor verdere integratie van de public cloud. Zo zegt driekwart van hen dat er teveel regels en wetten van toepassing zijn op de IT-sector. Bijna een derde van de ondervraagden vindt dat de hoeveelheid wetten en regels niet aansluit op de actualiteit.

“De overvloed aan wet- en regelgeving lijkt een gevolg te zijn van de continue innovatie in de IT-sector”, zegt Chris Jansen, country manager Nederland bij Basefarm. “Om steeds een juridisch antwoord te kunnen geven op de vele innovaties in onze sector, is door de jaren heen een wirwar van wet- en regelgeving ontstaan. Omdat de techniek niet stilstaat, sluit deze – zoals ook uit dit onderzoek blijkt – slechts heel kort aan op de actualiteit.”

Bijna een kwart van de ondervraagden maakt geen gebruik van de public cloud. Voor de nabije toekomst verwachten de meesten van hen echter een toename van het gebruik. Bijna driekwart denkt dat zij in 2020 meer gebruik zullen maken van de public cloud; slechts 3 procent verwacht een afname.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat alsjeblieft een reactie achter!
Laat hier je naam achter