Het IT-landschap bij Glencore Agriculture, een wereldwijd bedrijf dat landbouwproducten op de markt brengt, begon te knellen. De organisatie wilde naar een beter schaalbare infrastructuur en daarbij profiteren van de laatste technologie.

Glencore Agriculture produceert, verwerkt en verkoopt landbouwproducten. Met vestigingen in meer dan 35 landen bestaat het logistieke netwerk uit 246 opslaglocaties, 35 verwerkingslocaties en 23 havens op strategische locaties wereldwijd.

Binnen logistieke ketens is redundantie cruciaal. Dat geldt evengoed voor de IT-infrastructuur, die bij Glencore Agriculture is ingericht met het idee dat downtime te voorkomen moet zijn. Omdat het bedrijf druk aan het innoveren is, was een infrastructuur nodig die klaar is voor toekomstige groei en die redundantie veiligstelt.

De eisen waren er naar: hoge beschikbaarheid en schaalbaarheid, eenvoudig beheer en geen noodzaak tot uitbreiding van het bestaande team van beheerders. De RFP liet echter ruimte voor alle technologieën.

Uiteindelijk koos het bedrijf voor Proact, dat met FlexPod het 'Zwitserse zakmes onder de IT-infrastructuren levert. Dit is een een pregevalideerde datacenteroplossing gebouwd op een infrastructuur van VMware, Cisco en NetApp.

Meer weten over deze oplossing? Laat hieronder je gegevens achter en download de case study:

Wij gaan zorgvuldig met jouw gegevens om. We maken gebruik van derde partijen voor de opslag en verwerking van jouw data. We nemen daarbij de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in acht. In geval van sponsored content zoals rapporten of whitepapers delen wij je gegevens ook met onze partner, die eveneens conform de AVG handelt.

De downloadlink wordt hieronder getoond na versturen van je gegevens.

Proact
Proact is Europa’s meest vooraanstaande, onafhankelijke datacenter- en clouddienstenprovider. Door het leveren van flexibele, toegankelijke en veilige IT-oplossingen en -diensten, helpen we organisaties en autoriteiten riscio’s en kosten te verlagen en tegelijkertijd hun flexilibiteit, productiviteit en efficientie te vergroten. We hebben wereldwijd meer dan 5.000 projecten succesvol afgerond, hebben momenteel meer dan 3.500 klanten en beheren 100 petabyte aan informatie in de cloud. We hebben meer dan achthonderd medewerkers in dienst verdeeld over vijftien landen in Europa en Noord- Amerika. Ons moederbedrijf, Proact IT Group AB, is opgericht in 1994 en staat sinds 1999 genoteerd aan Nasdaq Stockholm (PACT).