Hoe bouw je goede teams? Hoe krijg je mensen zover dat ze zodanig samenwerken dat het geheel meer oplevert dan de onderdelen? Hoe krijg je jonge mensen gemotiveerd om voor zichzelf doelen te stellen? Dat zijn de vragen die Rick Centeno, sinds enkele maanden Managing Director bij Zalando Payments in Berlijn, als bestuurder bezighoudt. In dit interview spreekt hij over zijn persoonlijke visie en aanpak.

Mensen bij elkaar brengen en als team laten functioneren, dat is Rick Centeno’s kracht. Door mensen te stimuleren om het beste van zichzelf naar boven te halen en in te brengen, maar ook door ze te laten inzien wat hun toegevoegde waarde is binnen het grotere geheel. “Op het moment dat mensen hun waarde in het team of voor anderen ontdekken en intrinsiek gemotiveerd raken, dan maken ze pas echt sprongen in hun ontwikkeling.”

Kwantum-optica

Centeno trekt de vergelijking met de natuurkundige die hij tijdens zijn PhD-onderzoek ooit was en feitelijk nog steeds is. “Ik was best goed in mijn vak, kreeg de vinger achter moeilijke problemen binnen de kwantum-optica en sprak soms voor volle zalen over mijn onderzoek. Ik vond dat niet spannend, omdat ik sprak en publiceerde over zaken waar ik door mijn diepgaande onderzoek echt verstand van had. Maar als teamspeler en leider kwam ik daar niet tot mijn recht. Ik was simpelweg niet voorbestemd om alleen in mijn hoofd en op mijn kamer baanbrekende dingen te bedenken. In een team, zoals bijvoorbeeld in een jazzorkest, voelde ik me meer op mijn plek.”

“Feitelijk hanteer ik een soort matrix van stappen en mogelijkheden”

Wat het geheim is van zijn aanpak? Centeno krijgt de vinger er niet geheel achter. “Ik heb geen handboek of iets dergelijks, geen methode met een stappenplan of een trukendoos die in alle situaties werkt. Ik doe wat mij in een bepaalde context een goede aanpak lijkt. Feitelijk hanteer ik een soort matrix van stappen en mogelijkheden, die ik een groot deel op gevoel kies en invul.”

Na drie jaar als CEO van DynaCommerce – en een half leven aan ervaring in onder meer telecom, digitale technologie en online payments – zet Rick Centeno zijn kennis en vaardigheden sinds mei 2019 in bij de Europese online retailreus Zalando.

Samenspelen

Hij maakte vroeger graag muziek: vibrafoon, drums en andere percussie-instrumenten. Hij overwoog zelfs om naar het conservatorium te gaan. “Mijn moeder heeft ervoor gezorgd dat ik uiteindelijk toch natuurkunde ben gaan studeren. Haar argument was dat ik daar erg goed in was, en dat ik er makkelijker mijn geld mee zou kunnen verdienen. Muziek zou ik dan altijd als hobby erbij kunnen blijven doen; ik zou er daardoor zelfs meer van genieten dan als professioneel muzikant die alleen maar met muziek bezig moet zijn. Alhoewel ik het er als rebels kind niet helemaal mee eens was, moet ik nu zeggen dat ze daar helemaal gelijk in had.”

De verbindende en stimulerende rol die Centeno bijna van nature inneemt bleek later in de muziek wel terug te komen. “Ik trad een keertje met een paar vrienden op in The Duke te Leiden. We speelden jazz, met veel improvisatie, dus veel langer dan een uurtje hebben we vooraf niet geoefend. Het optreden ging redelijk, maar ik was niet echt tevreden over mijn spel. Mijn muziekleraar was erbij en zei me tot mijn grote verbazing hij dat hij het fantastisch vond. Over mijn fouten en gemiste noten wilde hij het niet hebben. Hij vond het vooral mooi dat ik een groep individuen echt als orkest had laten samenspelen.”

Drijfveren

Ook in zijn werk zou Rick Centeno nog vaak deze rol vervullen. Opvallend is dat hij in de loop der jaren moeiteloos meebeweegt met de tijdgeest, door zich te verplaatsen in de persoonlijke competenties en behoeften van de mensen die hij aanstuurt. “Millennials moet je niet hiërarchisch benaderen, dat werkt niet. Deze mensen moet je vooral intrinsiek motiveren, door ze beste uit zichzelf naar boven te laten halen. Vroeger, toen er veel meer vanuit de hiërarchie werd gestuurd, hadden mensen iets andere drijfveren. Maar ook in een dergelijke setting lukte het me om mensen samen te laten werken aan een hoger gezamenlijk doel. Ook toen moest je open staan voor hetgeen mensen drijft.”

“Millennials moet je niet hiërarchisch benaderen, dat werkt niet”

Geen misverstand: mensen moeten wel de juiste houding en vaardigheden hebben, zo benadrukt Centeno. “Met mensen die niets kunnen of willen, of mensen die boven hun niveau werken en daar door een speling van het lot zijn terecht gekomen, daar kan niemand iets mee. Het klinkt hard, maar soms heb je gewoon nieuwe of andere mensen nodig. Ook dat heb ik mijn praktijk als leidinggevende meerdere malen ervaren.”

Vier elementen

“Ik heb ooit, in het begin van mijn carrière in Brussel een intensieve leiderschapscursus gevolgd. De vraag was toen of iemand van de cursisten weleens een knoop had aangezet. Om dat goed te kunnen doen moet je alle vier de gaten gebruiken, anders zit de knoop te los. Die vier gaten symboliseren de vier belangrijkste elementaire zaken in het leven: je directe familie en vrienden, je eigen ontwikkeling in de vorm van kennis en vaardigheden, de gemeenschap waarin je staat en tenslotte het zakelijke aspect: je werk.”

“Toen ik bij mezelf te rade ging wat mij daadwerkelijk drijft, bleek dat ik met name het gezin en mijn sociale omgeving belangrijk vond. De rest was daaraan ondergeschikt, wat niet wil zeggen dat het niet belangrijk was. Wanneer ik een mooie zakelijke opportunity besloot op te pakken, was dat altijd met het gezin in het achterhoofd. Dat is feitelijk nog steeds zo. Het gaat gewoon om de balans. Zonder gezin en sociale omgeving zouden mijn zakelijke ambities geen enkele zin hebben. Want voor wie zou ik het dan allemaal doen?”

Horloge

Ook zijn zoon van 13 probeert hij op een geheel eigen wijze te motiveren. Niet met geld of beloningen waarop hij feitelijk niet zit te wachten, maar om de intrinsieke drijfveren, die iedereen heeft te katalyseren. “We waren eens op vakantie in Dubai, waar we in een veel te dure horlogezaak terecht kwamen. Mijn zoon heeft niet zoveel met spullen, maar hij viel voor een horloge dat ver buiten zijn budget en mogelijkheden lag. Met mijn vrouw hebben we toen afgesproken dat hij het mocht aanschaffen en vervolgens op zijn manier terugverdienen. Dat heeft hem buiten dat horloge nog veel meer opgeleverd, want hij heeft mede hierdoor zijn talenten ontdekt. En daar draait het om.”

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam