Moderne bedrijven hebben te maken met complexe uitdagingen bij het verplaatsen en delen van data tussen clouddiensten en on-premise oplossingen. Het huidige aanbod van clouddiensten dwingt organisaties tot het maken van een keuze betreffende hun IT-infrastructuur: on-premises opslag of de publieke cloud. Bij deze keuze worden bedrijven gedwongen tot het sluiten van een compromis. Op dit moment is de publieke cloud niet specifiek gebouwd voor de behoeften van enterprises, en zijn de on-premise enterprise storage oplossingen niet zo gebruiksvriendelijk, flexibel of schaalbaar als de publieke cloud.

In 2019 zullen we meer robuuste multi-cloud oplossingen zien die zowel flexibiliteit als functionaliteit bieden, zodat bedrijven geen compromis meer hoeven te sluiten. De komst van een hybride architectuur stelt bedrijven in staat om de flexibiliteit en eenvoud van de publieke cloud te combineren met de functionaliteit van on-premises opslag. In een hybride cloudstructuur kunnen applicaties eenvoudig worden ontwikkeld en naadloos verplaatst binnen de architectuur waar nodig. Met deze flexibiliteit kan de maximale waarde uit data worden gehaald, ongeacht waar die zich bevinden.

Containers en de Hybride Cloud

Containertechnologie voor opslag bleek in eerste instantie zeer populair, vooral in DevOps-omgevingen. Het aanvankelijke gebrek aan persistente containeropslag maakte de technologie echter minder geschikt voor bedrijfstoepassingen, wat de adoptie van de technologie belemmerde. Geautomatiseerde, intelligente en schaalbare opslagvoorzieningen zullen het mogelijk maken om grootschalige containeromgevingen in te zetten in een enterprise datacenter.

In 2019 zal container storage-as-a-service verder worden ontwikkeld. De verwachting is dat het gangbaar wordt om nieuwe productieapplicaties in containers te draaien. Container hostingomgevingen vergemakkelijken de ontwikkeling en versnellen de implementatie en schaalvergroting van applicaties. Dit betekent dat ondernemingen snel kunnen innoveren en nieuwe functies sneller aan klanten kunnen aanbieden.

Het gebruik van containertechnologie zal in toenemende mate worden gedreven door de vraag naar kosteneffectieve implementaties in hybride cloudomgevingen.

NVMe over Fabrics: volgende generatie media

We hebben NVMe, de technologie die grootschalige parallelle communicatie mogelijk maakt tussen processor en opslag, al enige tijd geleden in onze arrays geïntroduceerd. NVMe maakt alles sneller; van databases tot gevirtualiseerde- en container-omgevingen, test/dev initiatieven en webapplicaties. Hierdoor kan NVMe voor iedere onderneming een cruciaal voordeel zijn.

Wij verwachten dat NVMe over Fabrics, de NVMe technologie via het netwerk, niet langer tot niche-implementaties beperkt blijft en volgend jaar mainstream zal worden. Dit is een logische stap, omdat de NVMe-gebaseerde opslag consistente prestaties levert met lage latency. De laatste stap is dan de toevoeging van NVMe-oF voor front-end connectiviteit, waarmee end-to-end capaciteit kan worden aangeboden.

Door Marco Bal, principal systems engineer bij Pure Storage Benelux

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam