‘The show must go on’ – maar is het veilig?

Veel organisaties die in het fysieke domein werken, zijn vertrouwd met grote afbreukrisico’s. Veiligheid, nutsvoorzieningen, overheidstaken… ze mogen niet uitvallen. Tegelijkertijd neemt de afhankelijkheid van IT toe: er is een digitale transformatie gaande. IT en operationele technologie raken verknoopt.

Dit neemt toenemende veiligheidsrisico’s met zich mee. Cybersecurity, dat niet altijd goed op de kaart stond, wordt dus belangrijker. Tegelijkertijd blijven de andere twee hoeken van de driehoek net zo belangrijk: continuïteit en functionaliteit. Zo kan een belangentegenstelling ontstaan tussen operations en security, tussen CIO en CISO.

CIO Magazine organiseert samen met Tanium een online sessie waarin deze uitdaging centraal staat.

Peter Posthuma, Kwartiermaker Informatie Beveiligings Organisatie bij de Nationale Politie, zal uitleggen hoe hij omgaat met de belangen binnen de driehoek continuïteit, functionaliteit en security. Hoe ga je om met stakeholder-communicatie? Welke risico’s accepteer je, aangezien je niet alles kunt dichttimmeren? Hoe ga je, zeker in overheids- en high profile-organisaties, om met de politieke dimensie en het risico van negatieve publiciteit?


Na het verhaal van Peter Posthuma is er volop gelegenheid te discussiëren met collega’s in het vak.

Schrijf je nu in!

Registreren

Datum

nov 05 2020
Expired!

Tijd

10:00 am - 11:00 am

Locatie

Online

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam