Ted van Dongen, VidaXL: ‘We heffen de IT-organisatie op’

Op 6 juli organiseert CIO Magazine in samenwerking met Tanium een interactieve, online sessie over digitalisering in retail.

Gastspreker is Ted van Dongen, CIO van e-commerce bedrijf VidaXL. Hij is bezig met een grootscheepse reorganisatie van de IT-functie van het razendsnel groeiende bedrijf. De voornaamste opgave is: schalen, schalen en nog eens schalen.

Om dit mogelijk te maken, kiest VidaXL radicaal voor de cloud en met name SaaS. Deze ontwikkeling is overigens ook te zien bij retailers die fysieke vestigingen hebben.

Ted van Dongen,

CIO – Vida XL

Ted zal uitleggen hoe de businessdomeinen binnen VidaXL verantwoordelijk zijn voor de inzet van businesstechnologie. Teams van externe dienstverleners realiseren nieuwe functionaliteit. De businessdomeinen zelf blijven verantwoordelijk voor zaken als capacity management, contractmanagement en risicomanagement. De spil binnen dit nieuwe ecosysteem is een klein IT-regieteam, dat de businesstechnologie op een hoger plan brengt.

“Ik werk aan het einde van de CIO en we heffen de IT-organisatie als zodanig op”, aldus Ted van Dongen. In de sessie zal hij uitleggen hoe hij sinds 2019 werkt aan de radicale digitale transformatie van VidaXL.

In de sessie is volop gelegenheid voor discussie en uitwisseling van ervaringen.

Registreren

Datum

jul 06 2021
Expired!

Tijd

3:00 pm - 4:30 pm

Locatie

Online

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam