Slimme samenleving – algoritmes onder controle

Inschrijven

 

We leven in een smart society, waar AI en analytics een steeds grotere rol spelen. Smart Cities, Industry 4.0, zelfrijdende auto’s, virtual agents en assistants. Algoritmes en data spelen de hoofdrol in al deze ontwikkelingen.

Over data governance en datakwaliteit wordt vaak gesproken, maar als het over algoritmes gaat, is het een stuk stiller. Algoritmes zijn al bepalend voor veel beslissingen, vaak zonder dat we het weten. Dit tast onze autonomie aan en kan het vertrouwen in de slimme samenleving ondermijnen.

Het is dus voor bedrijven en instellingen belangrijk inzicht te hebben in wat algoritmes doen en controle te houden.


In deze sessie zal Sander Klous, hoogleraar Big Data Ecosystems in Business and Society en partner bij KPMG Advisory, toelichten welke issues er kunnen zijn met algoritmes, hoe je ze audit en hoe vertrouwen ontstaat. Hij zal ook een aantal aansprekende voorbeelden delen.


Hans Bos, National Technology Officer (NTO) bij Microsoft Nederland, zal laten zien waar algoritmes al worden ingezet om mensen en organisaties te helpen, worden handvaten gegeven om zelf te beginnen of meer te doen met de mogelijkheden, en bespreken we uitgangspunten en principes.

Hierna staat de sessie geheel in het teken van discussie en uitwisseling van ervaringen tussen jou en je peers.

Locatie en tijd:
De sessie wordt georganiseerd op 20 juni a.s. in Villa Voorburg, Laan van Voorburg 1 te Vught. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid. Aanvang van de sessie is 15.00 uur en zal worden afgesloten met een exclusief diner.

Meer informatie:
De voertaal van deze bijeenkomst is Nederlands. Het bijwonen van de bijeenkomst is uitsluitend op uitnodiging en er zijn geen kosten aan verbonden. Er zal tevens een verslag worden gemaakt welke gepubliceerd zal worden in CIO Magazine. Heeft u interesse om deel te nemen aan deze exclusieve sessie, maar wilt u eerst meer informatie? Neem dan contact op met Frances Kosters (events@ictmedia.nl).

Datum

jun 20 2019
Expired!

Tijd

3:00 pm - 9:00 pm

Labels

CIO Agenda

Locatie

Villa Voorburg
Vught

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam