On the edge: kansen en risico’s in een hyperconnected wereld

Inschrijven

 

CIO Magazine, Akamai en Motiv nodigen je uit voor een inspirerende, interactieve sessie, waarin we op zoek gaan naar de kansen en risico’s van data en applicaties ‘on the edge’ in een hyperconnected wereld.

5G komt er aan. De belofte is groot, net als de footprint: 1 miljoen apparaten per vierkante kilometer, met een bandbreedte van 10 gigabyte… Welke kansen biedt deze nieuwe technologie? Welke eisen stelt ze aan security management, aangezien alles zich afspeelt buiten het datacenter?

De tsunami aan data die 5G, maar ook Iot zal genereren, maakt geen andere oplossing mogelijk dan storage en compute zo dicht mogelijk bij de gebruiker te plaatsen. Dit noemen we edge computing.

Waar organisaties vroeger een ‘hek’ om het datacenter konden plaatsen, schuift ‘the edge’ nu almaar verder naar buiten. Je weet uiteindelijk niet meer waar je data en applicaties zich bevinden. En hebben we straks te maken met botaanvallen met een astronomische bandbreedte? Wat te denken van een nieuwe dreiging als scraping?

Het is duidelijk dat dit gevolgen zal hebben voor security management. Een redesign van de architectuur zal nodig zijn, net als een andere aanpak. Hoe doe je dat? En welke technologieën gaan ons daarbij helpen?

Ook NS, met veel digitale B2C-communicatie, zal hiermee te maken krijgen. Lies Alderlieste, CISO van NS, zal uitleggen welke stappen NS zet om veilig te kunnen werken in deze brave new world. Na haar presentatie staat de sessie geheel in het teken van discussie en uitwisseling van ervaringen tussen jou en je peers.

Meld je nu aan en doe de nieuwste inzichten op!

Locatie en tijd:
De sessie wordt georganiseerd op 2 juli a.s. in Villa Voorburg, Laan van Voorburg 1 te Vught. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid. Aanvang van de sessie is 15.00 uur en zal worden afgesloten met een exclusief diner.

Meer informatie:
De voertaal van deze bijeenkomst is Nederlands. Het bijwonen van de bijeenkomst is uitsluitend op uitnodiging en er zijn geen kosten aan verbonden. Er zal tevens een verslag worden gemaakt welke gepubliceerd zal worden in CIO Magazine. Heb je interesse om deel te nemen aan deze exclusieve sessie, maar wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Frances Kosters (events@ictmedia.nl).

Tot ziens op 2 juli a.s.!

Datum

jul 02 2019
Expired!

Tijd

3:00 pm - 6:00 pm

Locatie

Villa Voorburg
Vught

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam