Open source – prima oplossing of risky business?

Open source tools en applicaties zijn een prima alternatief voor proprietary software, zoals snelle upgrades en kwaliteitschecks door een community van experts. Anderzijds stelt open source software in allerlei opzichten de nodige eisen aan grote organisaties die het stelselmatig willen inzetten.

Security kan een issue zijn, net als patch management. Ook heeft open source software meestal geen support desk en kan de documentatie minder uitgebreid zijn. De open source community verwacht dat er ook wat ‘terugkomt’: welke functionaliteit deel je en welke zeker niet? En is er trouwens een voldoende grote en sterke community?

Zonder beleid voor het gebruik van open source kun je op allerlei manieren de mist ingaan.


Sandor de Coninck

CTO & CISO – Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is een organisatie die al jaren veel werk maakt van niet alleen open data, maar ook open source. “We willen simpelweg de beste tools die er zijn”, stelt Sandor de Coninck, CTO en CISO.
Tijdens een interactieve online sessie zal hij in een vraaggesprek met hoofdredacteur Arnoud van Gemeren uitleggen hoe Rijkswaterstaat open source software op een verantwoorde manier inzet.

Gedurende en ook na het interview is er volop gelegenheid vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

‘Open source – prima oplossing of risky business’…. ben je erbij?

Registreren

 

Datum

mei 20 2021
Expired!

Tijd

10:00 am - 11:00 am

Locatie

Online

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam