Highly Secure Organizations | Audi

Graag nodigen we je uit voor een nieuwe sessie binnen het Highly Secure Organizations programma. Spreker is Sebastian Kister, Platform Owner Kubernetes & Public Clouds bij het bekende Audi-concern.
Hij omschrijft zichzelf als “agile native” en is heel duidelijk over de noodzaak van digitale transformatie in de auto-industrie: “De auto is een rijdende computer geworden. Dat wij als concern goed aluminium kunnen vouwen, ontslaat ons niet van de plicht digitaal voorop te lopen.”

Om de DevOps teams bij Audi te ondersteunen, werkt Sebastian aan een architectuur gebaseerd op platforms met Kubernetes containers. De traditionele, gelaagde architectuur moet hiervoor plaatsmaken, want “die is niet wendbaar en daarbij komt altijd de grootste druk op de onderste laag te liggen.”

Cybersecurity is voor hem essentieel. “Zeker nu de auto zoveel sensoren en software bevat, mag deze niet gehackt worden. Ook voor onze platforms geldt wat mij betreft dat security in het DNA moet zitten. In mijn visie is cybersecurity geen voorwaarde achteraf, maar een onlosmakelijk onderdeel van het proces. Zonder goede security geen business!”

In de sessie zal Sebastian ingaan op het dilemma tussen productiviteit en veiligheid. Hoe voorkomt hij dat cybersecurity aan het einde van de rit pas aan de orde komt? Hoe zorgt hij ervoor dat de DevOps teams altijd og hebben voor cybersecurity?

Registreren

Datum

apr 13 2021
Expired!

Tijd

10:00 am - 11:30 am

Locatie

Online
Categorie

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam