De catch-22 van security sourcing I Highly Secure Organizations

Onder invloed van de digitale transformatie ontstaat bij veel organisaties de behoefte de aanpak van sourcing ter herijken. De samenwerking en dus de afspraken met partners moeten meer toegesneden worden op toenemende dynamiek. Dit geldt zeker voor de sourcing van cybersecurity services, die moeten meebewegen met deze dynamiek.

Spreker tijdens deze sessie is Sebastiaan Laurijsse, ervaringsdeskundige op het gebied van digitale transformatie en cybersecurity, en voormalig transformatiemanager en IT-directeur bij een groot Nederlands technologiebedrijf. Sebastiaan zal tijdens de sessie ingaan op zijn ervaringen met sourcing van cybersecurity. Waar de service provider in principe gebaat is bij een langlopend contract waarbij hij met behulp van technologie zijn marge kan verbeteren, streeft de klant naar wendbaarheid en de mogelijkheid budget vrij te maken voor innovatie, bijvoorbeeld om nieuwe security services te introduceren.


Sebastiaan Laurijsse – Chief Transformation Strategist at Splunk

Hoe komt de CISO nu uit deze catch-22? In de sessie bespreken we hoe de sleutel bij de board ligt, die veraantwoordelijk is voor het vaststellen van de risk appetite. Voor de CISO ligt hier een toenemende verantwoordelijkheid om de board duidelijk te maken wat acceptabele risico’s zijn. Pas dan zijn het IT operating model en de bijbehorende metrics vast te stellen, als nieuw uitgangspunt voor de sourcing van cybersecurity.

Sebastiaan Laurijsse zal hierover in gesprek gaan met hoofdredacteur Arnoud van Gemeren. Daarnaast is er volop gelegenheid tot discussie en uitwisseling van ervaringen.

Registreren

Datum

jun 08 2021
Expired!

Tijd

10:00 am - 11:30 am

Locatie

Online
Categorie

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam