Hoe een traditioneel bedrijf zijn IT-olifant laat dansen

De flexibiliteit die digital natives kenmerkt, komt neer op het vermogen de kernprocessen van een organisatie snel uit te voeren. Zij kunnen op die manier de snelheid waarmee de vraag van de klant verandert bijbenen. Bestaande organisaties, vaak met een lange historie, proberen dit kunstje na te doen. De IT-architectuur gaat op de schop, de cloud journey is ingezet.

Hans Koolen

Expert in digitale innovatie en tot voor kort Sr. Director Commercial IT / Tech Innovation bij Philips IT

Tijdens een interactieve sessie, georganiseerd door CIO Magazine en Tanium, zal Hans Koolen zijn visie op dit onderwerp delen. Hans is expert in digitale innovatie en was tot voor kort IT-directeur bij Philips. Hij zal ingaan op de vraag wat de eis van flexibiliteit nu betekent voor de IT, maar nog veel meer voor de manier van denken en werken van de organisatie.

Het uitgangspunt is een flexibele IT-infrastructuur. De IT-olifant moet gaan dansen. De cloud speelt hierin een essentiële rol. De IT-organisatie komt voor fundamentele vragen te staan, bijvoorbeeld over de toekomst van het netwerk en van cybersecurity. Op zich niet moeilijk te begrijpen, maar de grote vraag erachter is: ‘hoe krijg je de organisatie in beweging?’

Hans Koolen zal in een interview met hoofdredacteur Arnoud van Gemeren ingaan op de nieuwe architectuur die hij voor zich ziet, maar vooral de stappen ernaartoe, technisch, organisatorisch en qua governance. Want, zo zegt hij: “De schok voor veel organisaties is groot, als het door jarenlange bezuinigingen geërodeerde IT-landschap deel moet gaan uitmaken van een productmix!”

Registreren

Datum

jun 22 2021

Tijd

10:00 am - 11:30 am

Locatie

Online

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam