Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Rondetafel ‘Agile beheer: de volgende stap’

20 maart / 3:00 pm - 6:30 pm

Nu steeds meer teams binnen organisaties agile gaan werken, met de developers voorop, rijst de vraag: kunnen ook serviceteams, bijvoorbeeld voor werkplek- en infrastructuurbeheer, agile werken? Of beter gezegd, is het geen must? De medewerkers en developers hebben geen geduld meer om lang op de implementatie van changes te wachten, ze werken immers al agile.

Geïnspireerd door Spotify stapte ING al in 2015 over op agile werken. ING BankInfra ging natuurlijk mee met deze nieuwe manier van werken. Ook de manier waarop er met leveranciers werd samengewerkt moest worden aangepast. In november 2016 (na twee jaar binnen het vijfjarige contract) werd het samenwerkingsmodel tussen Digital WorkPlace Services (onderdeel van ING BankInfra) en Fujitsu aangepast naar agile. Vandaag de dag werken squads, bestaande uit medewerkers van ING en Fujitsu, aan de realisatie van de ING WorkPlace 2020 strategie, waarbij de customer journey en de Net Promoter Score maatgevend zijn.

De agile samenwerking tussen ING en Fujitsu was afgelopen december goed voor een Tommie Award ‘Most Succesful Company in Sourcing’ van ICT Media. Nu ING en Fujitsu zo’n 1,5 jaar samen op reis zijn, zijn er tal van ervaringen te delen. Wat is het ING tribal model en hoe is het geïmplementeerd? Hoe past u de agile aanpak toe op werkplek- en infrastructuurbeheer? Hoe neemt u medewerkers mee, hoe leidt u ze op? Wat zijn geschikte KPI’s? Is agile infrastructuurbeheer een opstap naar DevOps?

Chris Wauters, Area Lead ING Digital WorkPlace Services, deelt graag zijn best practices met u. Uiteraard is er volop gelegenheid voor discussie en het uitwisselen van ervaringen met uw vakgenoten.

Discussietafel Agile services: bent u erbij?

Agenda – dinsdag 20 maart
16.00: Ontvangst
16.30: Opening & voorstelronde – Arnoud van Gemeren, hoofdredacteur CIO Magazine
16.50: Introductie Samenwerking ING – Frank Boekel, Fujitsu Account Managing Director ING
17.00: Agile werkplek- en infrastructuurbeheer – Chris Wauters, Area Lead ING Digital WorkPlace Services
17.15: Korte pauze & netwerken
17.35: Rondetafelgesprek – moderatie Arnoud van Gemeren, hoofdredacteur CIO Magazine
18.35-19.30: Walking dinner & netwerken

Locatie: 
De sessie wordt op 20 maart gehouden in het experience center The Bridge op locatie bij Fujitsu, Het Kwadrant 1, 3606 AZ Maarssen. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Deelnemen:
Wanneer je interesse hebt om deze exclusieve sessie bij te wonen, kun je contact opnemen met events@ictmedia.nl. Het bijwonen van de bijeenkomst is uitsluitend op uitnodiging en er zijn geen kosten aan verbonden. De voertaal van deze bijeenkomst is Nederlands. Van deze bijeenkomst zal tevens een verslag worden gemaakt door de hoofdredacteur van CIO Magazine Arnoud van Gemeren. Wanneer u niet in de gelegenheid bent de sessie bij te wonen, is de aan u rapporterende collega verantwoordelijk voor het werkplek- en infrastructuurbeheer uiteraard ook van harte welkom.

Gegevens

Datum:
20 maart
Tijd:
3:00 pm - 6:30 pm
Evenement Categorie:

Locatie

Fujitsu Maarssen
Het Kwadrant 1
Maarssen, Utrecht 3606 AZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0346 598 111
Website:
http://www.fujitsu.com/nl/