Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lessen uit de praktijk: accountants over de gang naar de cloud

31 oktober / 2:00 pm - 7:30 pm

Lessen uit de praktijk: accountants over de gang naar de cloud
Een migratie van Remote Desktop Services naar cloud computing. En dat voor 515 werkplekken die over een uiteenlopend applicatielandschap moeten beschikken. Vijf onafhankelijke accountantskantoren gaan in gezamenlijkheid naar de cloud. Directielid Esther van Huizen deelt op 31 oktober a.s. haar ervaring met de cloudgang en vertelt over de lessen die geleerd zijn tijdens een exclusieve rondetafel sessie in Vught.

Onder de vlag van de netwerkorganisatie HLB Nederland hebben vijf autonoom opererende accountantsbureaus zich verenigd. Het maakt deel uit van een internationaal netwerk van accountantskantoren die, terwijl zij onafhankelijk werken, desgewenst multinationale organisaties grensoverschrijdende ondersteuning verlenen. Een vijftal kantoren in Nederland hebben negen maanden geleden besloten de bedrijfs- en IT-strategie tegen het licht te houden. Voor de IT betekende het een migratie van de bestaande Remote Desktop Services naar zoveel mogelijk software uit de cloud.

Migratie van data en software naar de cloud is voor financiële dienstverleners als accountants geen sinecure. Toezichthouders kijken nauwgezet naar hoe het een en ander verloopt, met strikte eisen rond beveiliging en privacybescherming. Zo moet de locatie van de data (niet buiten de Europese Unie) in contracten met cloudaanbieders geborgd zijn. Daarnaast speelden andere factoren een rol, zoals het verenigen van de IT- met de bedrijfsstrategie, de rationalisatie van het applicatielandschap en het opzetten van een volledig nieuwe IT-governance.

Esther van Huizen, directeur en als bestuurssecretaris van HLB Nederland onder andere verantwoordelijk voor dit IT-traject, deelt tijdens een exclusieve rondetafel sessie in Villa Voorburg te Vught hoe zij, samen met KPMG Digital Advisory en cloudaanbieder Microsoft, het uitdagende migratietraject naar de cloud is ingegaan. Met de nodige lessen uit de praktijk.

De ontvangst is om 15.00 uur. De sessie start om 15.30 uur en zal worden afgesloten met een exclusief diner.

Ben je erbij? Aanmelden kan hier

Gegevens

Datum:
31 oktober
Tijd:
2:00 pm - 7:30 pm
Website:
https://ictmedia.typeform.com/to/ud9XGU?mc_cid=87ac8bd18d&mc_eid=%5bUNIQID%5d

Locatie

Villa Voorburg
Laan van Voorburg 1
Vught, 5261LS Nederland
+ Google Maps