Michael Taylor over data in het Mercedes-AMG Petronas Formula 1 Team

Na een eerder opgenomen interview vertelde de ervaren Michael Taylor, verantwoordelijk voor Digital Technology binnen het Mercedes AMG Petronas Formule 1-team, bij CIO Inspire over de toegevoegde waarde van data en connectiviteit in de racerij. “We proberen data-gebaseerde streaming analyse en performance-monitoring naar een volgend niveau te brengen”, vertelde hij. “Daarbij speelt connectiviteit en de uitwisseling van gegevens een grote rol.”

Taylor noemde TIBCO als een van z’n belangrijkste partners om data te kunnen omzetten naar informatie, en informatie naar bruikbare kennis. “Ze zijn al jarenlang een geweldige enabler van onze data-journey, die bijdraagt aan onze voorsprong op de concurrentie.”

TIBCO heeft volgens country manager Gertjan Vaessen de afgelopen vijf jaar grote stappen gemaakt. “Van een integratie-supplier naar een cruciaal deels op API’s-gebaseerd dataplatform dat ‘streaming analytics’ mogelijk maakt: real-time analyse gedurende het proces.” Bijvoorbeeld binnen de racerij, bij fraudedetectie en voor het verbeteren van de klantervaring.

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam