Surfen is een van de mooiste sporten ter wereld. Er is geen beter gevoel dan wanneer het lukt om de perfecte golf te pakken, op te staan en de golf te berijden voor wat voelt als een eeuwigheid. Om vrij door het blauwe water te glijden, de zon in mijn gezicht, de wind in mijn haar. De kick en het geluksgevoel die volgen na die perfecte golf zijn ongeëvenaard.

Surfen is tegelijkertijd ook absoluut de moeilijkste sport die ik ooit heb geprobeerd te leren. Dit is omdat het bij surfen niet alleen gaat om fysieke kracht of techniek, of om de kwaliteit van je materiaal. Zelfs als je alle technieken kent, de fitste persoon op aarde bent en het beste surfboard hebt, wil dat nog niet garanderen dat je een goede surfer bent of wordt. Waarom? Omdat er twee andere factoren van essentieel belang zijn: timing en moed. Zonder de juiste timing en zonder de moed om een risico te nemen en voor die perfecte golf te gaan, zul je die golf nooit helemaal uitrijden naar het strand.

Tech-oceaan

Naast surfen heb ik nog een andere passie: technologie. Deze twee passies lijken misschien niet aan elkaar gerelateerd, echter, velen hebben de vergelijking tussen de oceaan en technologie al eerder gemaakt: beiden zijn in een constante staat van verandering.

Eén specifieke ontwikkeling roert de grote tech-oceaan al een tijdje, en heeft mij geïntrigeerd tot een niveau dat ik nog niet eerder meegemaakt had: blockchain-technologie. Aanvankelijk lijkt het een ingewikkeld concept, maar dat moment van begrip, wanneer je je het volledige potentieel van blockchain realiseert, resulteert in een kick die goed vergelijkbaar is met het pakken van die perfecte golf.

Consultant

Dit is de reden dat ik een blockchain-consultant bij IBM ben geworden. Elke keer wanneer ik het concept blockchain introduceer bij een klant, zie ik hoe het publiek door een aantal fases gaat: van verward en sceptisch, naar een voorzichtig begrip, en uiteindelijk helemaal naar dat ‘aha’-moment. Op dat moment zie ik een lichtje aangaan in hun ogen en hoor een klik in hun hersenen, en weet dat het is gebeurd: ze zien die geweldige golf in z’n volle potentieel. Zij willen nu een van die surfers zijn op die geweldige golf.

Dat is wanneer de uitdaging en het echte plezier begint. Zelfs al heeft een klant de wondere wereld van blockchain ontdekt en de moed bijeengeraapt om ervoor te gaan: hoe weten ze wanneer, hoe snel, en in welke richting ze moeten starten met peddelen, en wanneer ze kunnen opstaan en die hele golf kunnen uitrijden?

Mijn uitdaging is om bedrijven te adviseren die voor die golf willen gaan. Op deze manier mag ik samen met mijn klanten steeds weer die kick van het pakken van die perfecte golf meemaken. Ik heb de mooiste baan van de wereld. Zoals het gezegde gaat: ‘only a surfer knows the feeling’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat alsjeblieft een reactie achter!
Laat hier je naam achter