De Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), beter bekend als de GDPR, is in mei 2018 een feit. Veel organisaties bereiden zich voor op deze verordening, die een behoorlijke druk kan leggen op de datahuishouding. Malware is een groeiend probleem waar veel bedrijven mee worstelen.

Wat betekent de AVG voor bedrijven vanuit een technologisch perspectief? Bedrijven worstelen met het vinden van de balans tussen consolidatie en gecentraliseerd informatiebeheer en de noodzaak om de deadline van mei 2018 te halen. Die deadline bezorgt ze directe operationele uitdagingen. De grootste uitdaging is de noodzaak om grip te krijgen op ongestructureerde data. Ict-oplossingen voor gestructureerde data hebben allang ingebouwde beheerfunctionaliteit om te voldoen aan wet- en regelgeving. Maar hoe valt deze compliance te verkrijgen voor de diverse bronnen van ongestructureerde data? Denk aan pc’s, smartphones en andere endpoints, maar ook aan mailboxen en servers met honderden of zelfs duizenden geautoriseerde gebruikers. Bedrijven moeten dit op een holistische manier aanpakken, zonder hun ict-omgeving nog complexer te maken.

Maak een back-up

Malware wordt steeds gevaarlijker en steeds geavanceerder. Is er een effectieve manier om deze dreiging te bestrijden? Malware is een groeiend probleem en het is helaas niet afdoende om goede securitysoftware en voorgelichte gebruikers te hebben. Een betrouwbare en veilige back-upaanpak hoort ook bij de bestrijding van malware. Er is goede technologie in de markt die deze dreiging identificeert. Daarnaast is een solide ontworpen ict-infrastructuur nodig om te voorkomen dat ransomware zware schade aan kan richten. Ook is het raadzaam verschillende besturingssystemen te draaien voor de backupservers. Helaas zien we toch dat veel bedrijven het nalaten om een back-up te maken van hun endpointsystemen. Daarnaast gaan bedrijven ervan uit dat ze met cloudopslag altijd hun data terug kunnen krijgen. Ze beseffen niet dat de
meeste desktoptools voor cloudstorage gebruikmaken van replicatie, waardoor de bestanden in de cloud net zo goed versleuteld en gegijzeld kunnen worden als de bestanden op een geïnfecteerde desktopcomputer.

Probeer grip te krijgen op ongestructureerde data

Kansen

Welke kansen bieden de nieuwe Europese databeschermingsregels? Vooropgesteld, geen enkele organisatie kan voldoen aan de AVG als zij niet eerst weet welke data ze verzamelt, hoe en waar ze die informatie gebruikt, en met wie ze die data deelt. Organisaties hebben tools en diensten nodig die hen helpen met de inschatting van waar ze nu staan en welke stappen ze nog moeten nemen om AVG-compliant te zijn. Een dataplatform helpt organisaties bij de inventarisatie van hun ongestructureerde data, om te voldoen aan de vereisten van de AVG en om die compliance aan te kunnen tonen aan toezichthouders en auditors. Deze hoge, algemene organisatiedoelen worden behaald dankzij geïntegreerde back-up, recovery en archivering van data op een manier die een enkelvoudige en doorzoekbare verzameling geeft van de waardevolle ongestructureerde data binnen bedrijven. Organisaties krijgen zo de inzichten en grip op hun data die nodig zijn om te voldoen aan de verplichtingen van de AVG.

Rens Koopman is country manager Benelux bij Commvault

Commvault is leverancier van oplossingen voor databescherming en informatiemanagement. Het helpt bedrijven over de gehele wereld bij het activeren van hun data om meerwaarde te genereren en nieuwe inzichten op te doen, en bij het transformeren van moderne dataomgevingen. Met oplossingen en diensten die zowel direct als door een netwerk van partners en serviceproviders worden geleverd, beschikt Commvault over een van de grootste portfolio’s ter wereld op het gebied van databescherming en -herstel, cloud, virtualisatie, archivering, en filesync en share. Commvault wordt onderscheiden door zowel klanten als derde partijen op het gebied van technologische visie, innovatie en het vervullen van zijn rol als onafhankelijk en betrouwbaar expert. Doordat het geen belangen in hardware heeft of andere zakelijke verborgen agenda’s, kan Commvault zich volledig richten op datamanagement. Verschillende bedrijven – van klein tot groot en in verschillende sectoren – vertrouwen daarom op de oplossingen van Commvault, zowel on-premise, op verschillende mobiele platforms, naar en van de cloud, en als as-a-service. Commvault heeft wereldwijd meer dan tweeduizend medewerkers in dienst, is Nasdaq-genoteerd (CVLT) en heeft zijn hoofdkantoor in Tinton Falls, New Jersey, in de Verenigde Staten. Ga voor meer informatie over Commvault en hoe het bedrijf u kan helpen uw data voor u te laten werken naar commvault.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat alsjeblieft een reactie achter!
Laat hier je naam achter