Het is zonneklaar dat we aan de vooravond staan van een nieuwe technologische revolutie. En dan hebben we het niet over een industriële of IT-revolutie, maar over een digitale transformatie. Hoewel deze term te pas en te onpas gebruikt wordt, zorgt het huidige digitalisatieproces voor belangrijke veranderingen in de manier waarop ondernemingen worden gerund.

Elk bedrijfsproces genereert een enorme hoeveelheid data die slechts zelden wordt benut. Soms is men zelfs niet eens op de hoogte van de zakelijke waarde van deze data. We hebben het dan onder meer over gegevens over het klantgedrag: hoe zij op producten of apparatuur reageren of op bepaalde vormen van druk, bijvoorbeeld als ze moeten samenwerken met medewerkers van een partner. In een tijd waarin fysieke en geografische grenzen steeds meer beginnen te vervagen, kunnen bedrijven zich niet langer veroorloven om voorbij te gaan aan de data die hun organisatie dagelijks produceert.

Rens Koopman, countrymanager Benelux bij Commvault, is daar heilig van overtuigd: “60 procent van alle data die binnen organisaties aanwezig is, wordt zelden of nooit benut. Dat is absoluut een gemiste kans. Uiteraard zijn niet alle gegevens relevant, maar uit veel data kunnen nuttige inzichten worden verkregen over zakelijke activiteiten. Het is tijd dat bedrijven zich hier bewust van worden.”

Koude bewaarplaats

Zoals gezegd vertegenwoordigt niet alle data waardevolle zakelijke informatie. IT-managers hebben vaak weinig of geen overzicht op alle data die door de organisatie wordt gegenereerd. Ze hebben nauwelijks controle over de opslagcondities en vrijwel geen inzicht in de waarde die data voor hun organisatie vertegenwoordigt. In de meeste gevallen kiezen bedrijven ervoor om gegevens op tape op te slaan in een ‘koude’ bewaarplaats. Daarbij wordt alle data behouden uit angst voor het onopzettelijk verwijderen van informatie die zakelijke waarde zou kunnen vertegenwoordigen. Uit recente onderzoeken blijkt echter dat 69 procent van alle data die bedrijven opslaan van nul en generlei waarde is. Dat houdt in dat zij jaarlijks 20 procent van hun IT-budget aanwenden voor de opslag van gegevens die geen enkele waarde vertegenwoordigen, laat staan een rendement op hun investering.
Succesvolle bedrijven in elke sector verwelkomen nieuwe data als een bedrijfsmiddel dat minstens zo belangrijk is als hun personeel en productieapparatuur. Deze data stelt hen in staat om hun bedrijfsvoering te ondersteunen, om de productiviteit een boost te geven, nieuwe markten te ontsluiten, nieuwe businessmodellen te ontwikkelen, en klanten van betere producten en diensten te voorzien. Deze gegevens vormen daarmee niet alleen een pijler van de bedrijfsvoering, maar ook van de zakelijke besluitvorming en bedrijfsstrategie.

Classificatie

Om data effectief op te slaan en op productieve wijze te benutten, is het belangrijk om na te gaan welke gegevens zakelijke waarde vertegenwoordigen en voor welke afdeling, en hoe lang die van waarde blijven. Na het evalueren en indexeren van de gegevens kan worden vastgesteld hoe deze moeten worden opgeslagen, bijvoorbeeld in de cloud of op een lokaal opslagsysteem of een combinatie daarvan. Geautomatiseerde classificatie van data zal een cruciale rol gaan spelen bij procedures voor gegevensbeheer. Om budgettaire redenen zal databeheer uitgroeien tot een zakelijke prioriteit. Dit zal resulteren in een efficiënter databeheer en kostenbesparingen.

 

Commvault is leverancier van oplossingen voor databescherming en informatiemanagement. Het helpt bedrijven over de gehele wereld bij het activeren van hun data om meerwaarde te genereren en nieuwe inzichten op te doen, en bij het transformeren van moderne dataomgevingen. Met oplossingen en diensten die zowel direct als door een netwerk van partners en serviceproviders worden geleverd, beschikt Commvault over een van de grootste portfolio’s ter wereld op het gebied van databescherming en -herstel, cloud, virtualisatie, archivering, en filesync en share. Commvault wordt onderscheiden door zowel klanten als derde partijen op het gebied van technologische visie, innovatie en het vervullen van zijn rol als onafhankelijk en betrouwbaar expert. Doordat het geen belangen in hardware heeft of andere zakelijke verborgen agenda’s, kan Commvault zich volledig richten op datamanagement. Verschillende bedrijven – van klein tot groot en in verschillende sectoren – vertrouwen daarom op de oplossingen van Commvault, zowel on-premise, op verschillende mobiele platforms, naar en van de cloud, en als as-a-service. Commvault heeft wereldwijd meer dan tweeduizend medewerkers in dienst, is Nasdaq-genoteerd (CVLT) en heeft zijn hoofdkantoor in Tinton Falls, New Jersey, in de Verenigde Staten. Ga voor meer informatie over Commvault en hoe het bedrijf u kan helpen uw data voor u te laten werken naar commvault.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat alsjeblieft een reactie achter!
Laat hier je naam achter