Als ik de cloud-strategie van SAP in één zin zou moeten samenvatten, zou me dat eerlijk gezegd nogal wat moeite kosten. Het bedrijf heeft bekende cloudbedrijven als SuccessFactors, Ariba en Concur ingelijfd en biedt hun respectievelijke cloud-oplossingen aan onder de SAP-paraplu. Het biedt zijn eigen oplossingen traditioneel on-premise aan, maar in toenemende mate ook in de cloud, al is het niet geheel duidelijk in welke mate.

Enig inzicht in die verhouding tussen cloud en on-premise is niet onbelangrijk: als klant wil je toch wel weten hoeveel ervaring een leverancier heeft opgebouwd met grote cloud-implementaties en hoeveel deze leverancier eigenlijk aan cloud-oplossingen verkoopt. Daarbij komt nog dat complexe ERP-systemen zich niet zo maar in een SaaS-model laten gieten.

Als afnemer heb je immers een helder perspectief nodig op de cloud-strategie van je leverancier. Je moet waarschijnlijk nog jaren vooruit kunnen met je applicaties en services. Daarnaast wil je vroegtijdig kunnen anticiperen op veranderingen. Maar van SAP-partners hoef je niet al te veel inzicht te verwachten. Die houden praktisch allemaal vast aan de officiële boodschap van SAP.

Laat ik duidelijk zijn: je kunt je geen afhankelijkheid van deze officiële informatiebronnen permitteren. Het gaat immers om de toekomst van de core solutions in je organisatie. Het is dus zaak de daadwerkelijke cloud-strategie én het aanbod van SAP te doorgronden. Als je bereid bent je daarin een beetje te verdiepen, kun je tot beter onderbouwde beslissingen komen.

En ik kan je daarbij helpen. We hebben over deze problematiek een uitvoerige brochure gemaakt, waarin we SAP’s cloud-strategie en -aanbod zorgvuldig analyseren. Neem van mij aan dat er nogal een grijs gebied zit tussen het officiële cloud-verhaal van SAP en de realiteit. Laat dat geen belemmering zijn voor innovatie en ambitie…

Whitepaper

Laat hieronder je gegevens achter en we sturen de publicatie direct naar je inbox.

 

 

 

 

    .*

    REAGEREN

    Plaats je reactie
    Je naam