De IT-sector blijft met een groei van bijna 18% in beschikbare vacatures één van de sterkst groeiende sectoren van de Nederlandse economie. De vraag naar ontwikkelaars van applicaties neemt echter opvallend af met een daling van ruim 13%. Hierop duiden cijfers van vacature-zoekmachine Adzuna over het afgelopen halfjaar.Op het gebied van app-ontwikkeling waren er bijna 100 minder vacatures beschikbaar, een daling van 13%. Dit is een flink contrast met de sterke toename van de vraag naar developers voor C#- en Python. In de eerste categorie kwamen er maar liefst 301 nieuwe vacatures bij, in de tweede 46: een toename van respectievelijk 36 en 34%.

Noord-Holland blijft de IT-provincie van Nederland met bijna 23% van de beschikbare vacatures voor ontwikkelaars en een aanwas van meer dan 500 vacatures in de laatste zes maanden op een totaal van 2.432. In Rotterdam nam het aantal vacatures toe met 62% naar 694 en in Amsterdam met 37% naar 1.333 beschikbare vacatures voor developers. In de steden Breda (-16,0%) en Den Haag (-8,4%) nam het aantal vacatures voor ontwikkelaars af.

“Nu dat de meeste bedrijven hun applicaties ontwikkeld hebben is de specifieke vraag naar ontwikkelaars van applicaties sterk aan het afnemen. Bedrijven hebben minder mankracht nodig of maken gebruik van externe partijen en softwarepakketten voor de verdere ontwikkeling en beheer van hun applicaties”, zegt Thomas De Schuyter, country manager bij Adzuna.

“Ontwikkelaars die op zoek zijn naar werk hebben zeer veel mogelijkheden in steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Hoewel het aantal vacatures is afgenomen in Breda en Den Haag, is er zeker geen tekort aan vacatures in deze steden.”

 

Dit is het vaste redactieaccount van IT Executive. Hierachter gaan meerdere redacteuren schuil. Je bereikt ons op redactie[at]itexecutive.nl.

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam