De ontwikkelingen op het gebied van IT en technologie vragen om aanpassing van de leerstof op basisscholen en in het voortgezet onderwijs. Niet alleen omdat de samenleving technologievaardige burgers nodig heeft, ook omdat de IT-branche nu al tienduizenden kundige en vaardige mensen mist. Directeur-initiatiefnemer Ronilla Snellen van Stichting FutureNL en KPN-CIO Bouke Hoving vragen onderwijsminister Arie Slob vol in te zetten op digitale vaardigheden op school. Daarbij worden ze gesteund door meer dan ruim 130 hoge Nederlandse IT-functionarissen.

Stichting FutureNL zorgt dat jonge mensen opgeleid worden voor de beroepen en maatschappij van de toekomst, niet voor die van het verleden. Tijdens het openingsdiner van CIODAY2018, de jaarlijkse bijeenkomst van zo’n 800 Nederlandse chief information officers (CIO’s) en andere hoge IT-functionarissen, betuigden 350 Nederlandse CIO’s, CDO’s en IT-industrieleiders maandagavond hun steun aan de digitale onderwijsmissie.

Stichtingsdirecteur Ronilla Snellen en de vorig jaar tot CIO of the Year uitgeroepen Bouke Hoving riepen de Nederlandse IT-leiderscommunity op om collega-CxO’s te enthousiasmeren voor het ambassadeursschap richting de directies van de scholen van hun kinderen, het verkrijgen van de benodigde laptops, en het tekenen van de gezamenlijke brief aan de minister. Daaraan werd massaal gehoor gegeven.

Versnellen

“Geweldig dat we dit met elkaar hebben kunnen realiseren”, aldus Snellen. “Dat een dergelijk appèl ondersteund wordt door zoveel toonaangevende Nederlandse bedrijven en leiders maakt absoluut indruk.”

KPN-CIO Bouke Hoving stelde dat we als Nederland onze kans om digitaal en technologisch te kunnen versnellen beperken, wanneer we de digitale vaardigheid in het onderwijs niet serieus nemen. “De overheid moet met behulp van het bedrijfsleven het laatste zetje gaan geven om de adoptiegraad te verhogen en de boel echt op gang brengen.”

FutureNL wordt ondersteund door een zware raad van advies met Constantijn van Oranje (StartupDelta), Janne Niessen (Inspiring Fifty), Pieter Zwart (Coolblue), Anka Mulder (Saxion Hogeschool), Ernst Jan Stichter (Microsoft) en speciaal ambassadeur Neelie Kroes.

Fotografie Roelof Pot

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam