Netwerktransformatie is een noodzaak voor digitale transformatie. De adoptie van cloud, mobiele technologie en big data-analytics vraagt om transformatie van het bedrijfsnetwerk. Als organisaties daarin investeren, ontstaat een nieuw, modern digitaal platform als essentiële, fundamentele basis onder digitale transformatie.

De afgelopen jaren zijn er technologisch grote stappen gezet op wat onderzoeksbureau IDC het ‘derde platform’ noemt. Denk aan de opkomst en adoptie van cloud computing, mobiele connectiviteit, geavanceerde analytics etcetera. Organisaties krijgen daarmee een mooie kans om zich digitaal te transformeren.

Geen digitale transformatie zonder netwerktransformatie

Veel bedrijven omarmen deze nieuwe toepassingen dan ook graag. En ze gaan daarbij in toenemende mate verder dan de aanvankelijke adoptie en integratie van nieuwe platformtechnologieën. Daarbij worden nieuwe applicaties en gebruiksscenario’s die het derde platform mogelijk maakt, zoals het IoT, edge computing en AI, steeds relevanter.

Organisaties realiseren zich daarbij dat de infrastructuur en tools van gisteren niet geschikt zijn voor het nieuwe tijdperk. Leveranciers moeten met nieuwe digitale platforms komen en ondernemingen moeten hierin investeren om te profiteren van alles dat het derde platform te bieden heeft.

Whitepaper

Om de casus voor transformatie van het bedrijfsnetwerk te onderbouwen, heeft IDC in opdracht van Infoblox een paper geschreven over dit onderwerp. Na lezing kun je de board of directors haarfijn uitleggen waarom investeren in netwerktransformatie noodzaak is voor de digitale transformatie van je organisatie. Als je je gegevens hieronder achterlaat ontvang je de link direct in je mailbox.

    .

    Dit is het vaste redactieaccount van IT Executive. Hierachter gaan meerdere redacteuren schuil. Je bereikt ons op redactie[at]itexecutive.nl.

    REAGEREN

    Plaats je reactie
    Je naam