Guido Soonius over de kijk van KPMG op data en platformen

Aan KPMG’s Guido Soonius de eer om CIO Inspire in te leiden. “Het draait om de balans tussen groei en optimalisatie.” Data speelt bij dit evenwicht van offensieve en defensieve activiteiten als fundament een belangrijke rol. Dus zeer zeker ook bij de groei- en businessgerichte activiteiten. Soonius onderscheidt hier drie typen platformen: voor matchmaking, voor technologie-oplossingen en de geïntegreerde superplatformen.

“Bij de eerste draait het om het bijeen brengen van vraag en aanbod, bij de tweede gaat het om een te vermarkten – vaak sectorspecifieke – technologie. Bij de derde categorie speelt vooral de gecombineerde kracht van meerdere platformen, waarbij zowel matchmaking als technologiie en infrastructuur bij elkaar worden gebracht.” Volgens Soonius draait het bij het ontwikkelen van platformen voor een groot deel om het hergebruik en combineren van zaken die er al zijn. “Probeer niet opnieuw het wiel uit te vinden.”

Dit is het vaste redactieaccount van IT Executive. Hierachter gaan meerdere redacteuren schuil. Je bereikt ons op redactie[at]itexecutive.nl.

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam