De budgetten voor cybersecurity worden gekort, terwijl van CISO’s en CIO’s snelle antwoorden worden verwacht op de problemen veroorzaakt door het toenemend aantal inbreuken. De corona-crisis heeft er voor gezorgd dat de verwachte groei in investeringen in cybersecurity is gedaald van bijna 9 naar minder dan 2,5 procent. Organisaties worden zo gedwongen het maximale uit hun bestaande oplossingen te halen.

IT-beslissers binnen vrijwel alle sectoren onderkennen de noodzaak van een nieuwe focus: terugdringen van het aantal security-oplossingen (gemiddeld meer dan 50!), het efficiënter inzetten van tools, nadenken over ‘best of suite’, gebruikmaken van één platform, enzovoorts.

Consolidatie op één securityplatform in plaats van point solutions maakt dat organisaties en hun verantwoordelijke leiders veel efficiënter kunnen werken. Door correlatie tussen onderdelen (cloud, endpoint, network, mobile) halen ze een aanzienlijk hoger beveiligingsniveau.

Rondetafelsessie

ICT Media organiseert binnenkort samen met Motiv en Check Point een rondetafelsessie waarin de oplossing voor de huidige securityproblematiek centraal staat. Tijdens deze virtuele bijeenkomst voor CxO’s en andere functionarissen met security-verantwoordelijkheid vertelt Jack Krul, CISO van Exact, hoe hij van ‘vertrager’ transformeerde in een ‘enabler.’

Krul vertelt ook hoe hij met hulp van Motiv en Check Point de integratie, automatisering en orkestratie van de security, zowel op private cloud als in het datacenter, realiseert. Hij zal ingaan op het vraagstuk hoe security niet langer een vertrager hoeft te zijn, maar juist een enabler van het flexibele, agile, software defined netwerk.

Aansluitend staat de sessie geheel in het teken van discussie en uitwisseling van ervaringen. Heb je interesse? Schrijf je dan kosteloos in!

Ik meld me aan

 

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam