Christel van Leeuwen

Ecosysteem voor de mobiliteitsbranche

Bovemij is 60 jaar geleden opgericht als verzekeringsbedrijf voor de mobiliteitsbranche. Het biedt tevens financieringen, garantieproducten, data- en mobiliteitsdiensten. Als antwoord op alle disruptieve ontwikkelingen in de sector creëert Bovemij nu een ecosysteem dat mobiliteitsbedrijven, partners en consumenten met elkaar verbindt. Marcel van der Walle en Christel van Leeuwen geven hier als transformatiemanagers mede vorm aan.

De kern van het ecosysteem is B2B-platform voor verbinding van de mobiliteitsbranche en partners, gecombineerd met een B2C-platform voor de verbinding met consument. Met dit B2B2C-ecosysteem kunnen bedrijven in de sector diverse aanvullende mobiliteitsservices aanbieden en zo hun relevantie versterken. Bovemij zorgt voor de organisatorische en technologische basis en staat garant voor de integraliteit van de klantervaring.

In het recent met een Innovation Award bekroonde ecosysteem kan bijvoorbeeld de klantreis bij de koop en verkoop van een auto worden gefaciliteerd. “Hierbij zijn aanvullende services beschikbaar die het mobiliteitsbedrijf, zonder hierover zelf te beschikken, kan aanbieden aan de koper”, aldus Van Leeuwen. Dit zijn onder andere financieren, verzekeren, garantie producten en onderhoud.
Van der Walle “Het ecosysteem en de digitalisering van Bovemij komen neer op een complete transformatie van het bedrijf.” Tijdens CIO&CDO Insights vertellen de transformatiemanagers hoe ze hier handen en voeten aan geven.