CIO TV #21 ‘Leiderschap en Innovatie’ met Sjoerd Blüm, Michel van Hout, Eric Wesselman en Marcel Cappetti

In deze uitzending is het thema ‘leiderschap in innovatie’ met de kersverse winnaar van de CIO Magazine Innovation Award in de categorie ‘meest innovatieve leider’ Sjoerd Blüm (Schiphol), Michel van Hout (Dutch Flower Group), Eric Wesselman (KPMG), Marcel Cappetti (Conscia), Rob Beijleveld en Hotze Zijlstra. Over horizonnen en de kracht van ecosystemen.

Volgens Sjoerd is innovatiekracht dé voorwaarde to thrive and survive. Als CIO moet je richting geven met enabling technology en sterke aandacht voor de menselijke kant. Om te accelereren moet je, in je gehele ecosysteem, zoeken waar ieder sterk in is en durven verantwoordelijkheid daar neer te leggen.

Michel onderstreept de uitspraak van een van de oprichters van DFG: “Je moet tevreden zijn als het elke dag een stukje beter gaat”. Innovatie is maatwerk. Probeer mensen te verleiden eens iets te proberen… en laat het ze goed smaken. DFG bestaat uit circa dertig familiebedrijven, wat het ontwikkelen van samenwerking en kunnen aanhaken op bestaande goede elementen om vooruit te komen gaaf maakt.

Tenslotte roept Michel op om te werken aan inlevingsvermogen. Durf daarbij je collega, klant en ketenpartners te laten dromen. Sjoerd betoogt dat innovatie vooral bij jezelf begint, hoe jij de IT organiseert. Deel met elkaar voorbeelden wat wel of niet werkt.

Ankie Tooten is o.a. verantwoordelijk voor de externe communicatie bij CIO Platform Nederland, de vereniging voor en door CIO’s, hun peers en IT-professionals, van grote gebruikers van digitale technologie in Nederland. Met haar achtergrond in communicatie, events én ICT consultancy, draagt ze bij aan de kernwaarden van de vereniging: verbinden, versterken en vertrouwen. Zij is gastredacteur bij IT Executive namens CIO Platform Nederland. https://www.linkedin.com/company/cio-platform-nederland/

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam