CIO TV #32 ‘Beyond Security’ met Anderson Domingues, André van der Linden, Luisella ten Pierik, Brenno de Winter en Lieuwe Jan Koning

Vandaag in de uitzending: Anderson Domingues, CISO van DSM, André van der Linden, CIO van Royal FloraHolland, Luisella ten Pierik, CISO van Stedin, Brenno de Winter, chief security and privacy operations, Programma Realisatie Digitale Ondersteuning bij het ministerie van WVS, en Lieuwe Jan Koning, CTO van ON2IT.

André schetst de reis van fysieke naar digitale marktplaats waarbij business-adoptie de uitdaging is. Met optimalisering naar een vraaggedreven keten en loskoppeling van proces en locaties, maar met behoud van het ‘veilingklokgevoel’. Beschikbaarheid en veiligheid van diensten in de gehele keten zijn cruciaal.

Brenno vertelt dat binnen de overheid digitalisering onnodig als een liability wordt gevoeld. De corona-melder app bewijst het tegendeel met balancering van juridische, privacy en security aspecten. Hij roept op tot het aanscherpen van normeringseisen bij inkopen van security diensten.

Luisella pleit voor het embedden van cyber resilience in de bestaande processen, ‘join forces’ in de keten en een equal level partnership tussen CIO en CISO. Anderson voegt toe dat de integratie van IACS met business zorgt voor meer risico’s. Cyber security moet in sync zijn met de risk appetite van je organisatie.

Tenslotte roept André op om in busines-staal te spreken en risico’s expliciet te maken ten bate van de juiste prioriteiten.

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam