CIO TV# 28 ‘Transformatie in de Maritieme Sector’ met Ronald Renes, Aart Rupert, Mike Gries, Jacqueline Maroun, Marc Schuuring en Jeroen van der Velden

Vandaag in de uitzending: Ronald Renes, CIO bij Van Oord, Aart Rupert, CIO van Damen Shipyards en genomineerde voor de CIO of the Year Award, Mike Gries, managing director bij Kinly BeNeLux, Jacqueline Maroun-Van den Berg, country lead Netherlands bij Dassault Systemes, Marc Schuuring, managing director en senior partner bij BCG en Jeroen van der Velden, associate professor Strategy en directeur van het Center for Strategy, Organization and Leadership bij Nyenrode.

Aart Rupert vertelt over de transformatie naar een 3D organisatie en data gedreven services door middel van verschillende platformen. Ronald Renes herkent dit en ziet samenwerking in de keten als een waardevolle stap. Data is een groeiende enabler binnen de maritieme sector, voor bijvoorbeeld efficiency maar ook om beter aan te sluiten bij de wensen van de klant. Knelpunt is met name het delen van data; standaardisatie is noodzakelijk. Daarbij gaat het over de kwaliteit, de manier van delen en verrijken van data. Daaruit verkrijg je (voorspelbare) informatie.

‘Covid’ heeft gezorgd voor een betere interactie binnen teams, maar we moeten een balans vinden tussen productiviteit, creativiteit en betrokkenheid met de organisatie. En de goede elementen die tijdens de pandemie zijn ontstaan, behouden.

Ronald roept tot slot op tot focus op het fundament en de klant. Aart benadrukt het belang van een duidelijke visie, inclusief de supply chain, die je moet omzetten in concrete doelstellingen voor vandaag en morgen. Zorg dat IT daarbij onderdeel blijft uitmaken van de oplossing.

Ankie Tooten is o.a. verantwoordelijk voor de externe communicatie bij CIO Platform Nederland, de vereniging voor en door CIO’s, hun peers en IT-professionals, van grote gebruikers van digitale technologie in Nederland. Met haar achtergrond in communicatie, events én ICT consultancy, draagt ze bij aan de kernwaarden van de vereniging: verbinden, versterken en vertrouwen. Zij is gastredacteur bij IT Executive namens CIO Platform Nederland. https://www.linkedin.com/company/cio-platform-nederland/

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam