CIO TV #27 ‘Gezondheidszorg en Leiderschap’ met Robin Hoogduin, Corné Mulders en Marc Schuuring

Vandaag schuiven aan: Robin Hoogduin, CIO van Haaglanden Medisch Centrum, Corné Mulders, CIO bij UMC Utrecht en genomineerd voor de CIO of the Year Award, en Marc Schuuring, managing director en senior partner bij de Boston Consulting Group.

Corné Mulders bespreekt onder andere dat, ondanks de verschillende rollen van klinische en academische ziekenhuizen, samenwerking tussen beide essentieel is. Bijvoorbeeld op het gebied van data, waarbij het delen waardevol is, maar ook knelpunten kent. Dat ligt niet zozeer aan de technologie maar aan hoe verschillend data wordt toegepast en geïnterpreteerd. Robin Hoogduin noemt daarom standaardisatie als noodzakelijke stap voorwaarts.

De covid-crisis heeft de noodzaak van het effectief delen van gegevens meer benadrukt en duwt de toepassing van technologie en data in de zorg vooruit.

Tegelijkertijd kan technologie niet het artsenambacht volledig vervangen. De rol van medisch personeel verandert door gebruik van technologie. Het is volgens Hoogduin zaak om als (IT-)organisatie het personeel te helpen om te gaan met een dergelijke disruptieve verandering.

Hoogduin roept op om te blijven denken in het grotere plaatje maar daarbij het primaire proces niet uit het oog te verliezen en om te blijven vragen hoe technologie te adopteren. Corné Mulders benadrukt dat IT ook een feestje moet zijn voor gebruikers – dan pas wordt anders werken gewoon.

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam